Как да си направим огнище в градината – има нещо

...
Как да си направим огнище в градината – има нещо
Коментари Харесай

Как да си направим огнище в градината – идеи в снимки

Как да си създадем огнище в градината – има нещо толкоз уютно в огъня по това време на годината – пращенето, аромата на вкусна скара и самата топлота. Домашното огнище се приема като въплъщение на домашния уют, а в предишното и като жизненоважно място, където се е приготвяла храната. В днешно време, огнището се употребява и с декоративна цел, а освен за подготвяне на храна. Особено известно става огнището в двора и градината .

Външните огнища (камини) могат да бъдат спиращо дъха допълнение към домовете, придавайки на дворовете украсителен и функционален фокусен център. Външните огнища обаче изискват деликатни оценки още преди да започнете строителството, изключително в случай че възнамерявате да извършите външна камина от нулата. Как да си създадем огнище в градината – значимите неща:

Планиране на главните неща

Помислете с каква цел желаете да употребявате вашата външна камина . Причините за построяването на външно огнище варират, само че каквито и да са вашите, ще би трябвало да извършите някои стъпки, с цел да приведете плана си към сполучлив край.

  • Атмосфера: Камините могат да дефинират настроението. Уютното намерено огнище обезпечава интимна конюнктура за дребни групи. Ако пък организирате огромни празненства, помислете за построяването на камина с два отворени края, с цел да поберете повече хора. Огнището вид “яма ” предлага панорама от всички страни и чувство като за лагерен огън.
  • Функционалност: Може да изградите камина, която служи като красиво барбекю или пещ за пица , само че тези структури са по-сложни. Също по този начин помислете за всички електрически съоръжения, които може да се наложи да скриете зад камината, в това число осветяване или аудио / образни кабели.

Дизайн и размери

Помислете за дизайна на огнището . Много притежатели на къщи съчетават каменната зидария на камината си с каменната зидария на своето жилище, макар че това не е наложително. Тухлата предлага по-традиционна фасада, до момента в който изкуственият спретнат камък придава на огнището повече актуален тип. Ако не желаете да имате каменен екстериор, мазилката също е известен вид.

Също по този начин би трябвало да определите размера на вашето огнище . То би трябвало да бъде съобразено с околната среда и да се добавя с другите неща. Помислете дали желаете камината ви да бъде фокусна точка на задния двор или да добавя така и така зашеметяващата панорама.

Опитайте се да проектирате камината , като имате поради пропорциите. Не желаете вашата камина да засенчи изцяло размера на къщата ви; нито желаете камината да бъде джудже по отношение на дома ви. Проектирайте бъдещото огнище в подобаващото пространство и оставете доста място пред него за фамилията и приятелите, с които да се събирате и да му се наслаждавате.

Основни стъпки при създаване на огнището

Като за начало би трябвало да извършите основата на камината . За да бъде здрава основата, може да употребявате бетон. Вкопавате основата 15-20 см в земята и откакто изсипете бетона, изчаквате най-малко 48 часа преди да действате напред. Може да изкопаете и кръгла дупка в почвата, в случай че ще ползвате кръгло огнище от камък.

Преценявате и преценявате какво ще ви бъде належащо според от вида на употребяваните материални. Защото може да изградите огнище от тухли, от камък, от бетон, може да употребявате остарял варел и даже остарял тъпан от пералня.

За построяването на огнище в градината или двора ще ви трябват някои от следните неща:

  • Скара – в случай че ще употребявате огнището и за подготвяне на храна
  • Лопата
  • Пръчка
  • Здрав конец (канап)
  • Спрей
  • Цимент
  • Арматура
  • Хоросан
  • Мистрия
  • Нивелир
  • Черна термоустойчива багра
  • Камъни за фасадата на огнището
  • Огнеупорни тухли или бетонни блокчета за вътрешността
  • Плоски камъни за оформяне на горния завършек на огнището
  • Телена четка

Най-важната част на огнището е мястото за огъня. То би трябвало да бъде построено от камък, метал или от огнеупорни тухли, тъй като това място би трябвало да е пожароустойчиво. След като решите казуса с мястото за огъна, в този момент ви остава да оградите по най-красивия метод горивната камера. Всичко е във вашите ръце!

Идеи за домашно огнище (камина) в градината или двора:


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР