Как да се задълбочат българо-турските отношения обсъдиха българският премиер Бойко

...
Как да се задълбочат българо-турските отношения обсъдиха българският премиер Бойко
Коментари Харесай

Овладяването на мигрантския поток обсъдиха Борисов и Ердоган

Как да се задълбочат българо-турските връзки разискаха българският министър председател Бойко Борисов и турският президент Реджеп Тайип Ердоган , оповестиха от Министерския съвет. Двамата разговаряха в границите на 73-тата сесия на Организация на обединените нации в Съединени американски щати.

Според информацията, разисквано е и двустранното съдействие и приноса на Турция за преодоляване на мигрантския поток по българската граница .

 Борисов взе участие в срещата на високо ниво за наркоманията в Ню Йорк
Борисов взе участие в срещата на високо ниво за наркоманията в Ню Йорк

Страните обявиха безапелационен ангажимент за битка с опиатите

Борисов и Ердоган оцениха високо позитивното икономическо активизиране на връзките сред двете страни в региона на туризма , енергетиката и превоза през последните години, твърдят от Министерски съвет.

Турция остава и значим сътрудник в региона на миграцията и битката с тероризма , акцентира министър председателят ни.

Той акцентира значимостта от съглашението сред Европейски Съюз и Турция за всички европейски страни. По думите на Борисов мирът и разговорът са най-хубавото средство на дипломацията.

Ердоган изрази признателност към министър-председателя Бойко Борисов за провеждането на срещата на върха сред Европейски Съюз и Турция във Варна на 26 март. Според него, срещата във Варна дава позитивна тенденция на развиване в връзките сред Анкара и Брюксел.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР