Как да се отървем от хлебарките вкъщи – малко неща

...
Как да се отървем от хлебарките вкъщи – малко неща
Коментари Харесай

Как да се отървем от хлебарките вкъщи – полезни съвети

Как да се отървем от хлебарките у дома – малко неща са по-отвратителни от нашествието на хлебарки. Тези устойчиви вредители (издържащи даже и на радиация) ще се почувстват като вкъщи си във вашата кухня , баня и другите жилищни пространства, до момента в който търсят храна.

За страдание, те се развъждат бързо – задълбочавайки казуса. Ако ви е омръзнало да споделяте дома си с тези ужасяващи същества, дано да разберем по какъв начин да се отървем от хлебарките с подобаващите способи. Но преди да стигнем до там, първо да разгледаме кои са най-често срещаните хлебарки в България.

В България имаме работа главно с три типа –  кафяви хлебарки (кафявоивичести), черни и американски . Сигурни сме, че множеството от Вас са се сблъсквали най-често с кафявите хлебарки. И трите типа хлебарки са дейни целогодишно, като излизат най-вече през нощта, с цел да намерят храна и вода. Хлебарките са нощни същества и нормално прекарват дните си, криейки се на тъмни, предпазени места към дома ви.

Какво притегля хлебарките в нашето жилище

Без значение от типа на вредителя – било то хлебарки , мравки , термити или гризачи – всички те най-вероятно търсят източници на храна и вода, които елементарно могат да намерят във вашия дом. По-специално хлебарките са привлечени от топъл и мокър климат и нормално са привлечени от:

  • Мръсните чинии в мивката
  • Трохите по пода или плотовете
  • Боклука
  • Храната за домашни любимци на пода
  • Излишната влага
  • Остатъците от храна в празни кутии или контейнери

Как хлебарките влизат в дома ни

Хлебарките са привлечени в дома ни по разнообразни аргументи (изброени по-горе), само че привличането е единствено първата част. Те в действителност би трябвало да съумеят да влязат в дома ни преди всичко по някакъв метод. Най-често срещаният метод на тези хитри вредители да влязат в дома ни включват:

  • Пукнатини и процепи
  • Отвори във вентилационните тръби и отвори

Как да се отървем от хлебарките у дома

1. Почистете усърдно дома си

Това може да наподобява като даденост, само че хлебарките са привлечени от нечистота и нечистотия, тъй като те постоянно търсят нови източници на храна. Най-лесният метод да държите хлебарки отвън дома си е като го поддържате чист. Не забравяйте да извършите следното:

  • Измийте съдовете и ги приберете след хранене
  • Почистете незабавно трохите от масата и пода
  • Изхвърлете боклука преди лягане
  • Отстранете мазнината от котлона
  • Запечатайте храната в контейнерите
  • Почиствайте постоянно

2. Как да се отървем от хлебарките с подобаващите клопки и примамки

Един ефикасен способ за унищожаване на хлебарките е капан, който може да закупите от железариите или от профилираните магазини. Устройството употребява мирис или друга стръв за привличане на хлебарки.

Когато атакуван стръвта, хлебарките се улавят в лепкавата субстанция, дейно оставайки вътре. Може да отнеме до две седмици, с цел да видите резултатите, тъй че клопките би трябвало да се ревизират от време на време.

Друг постоянно срещан метод да се отървете от хлебарките е потреблението на примамки. Химическите примамки прикриват инсектицида като източник на храна. Хлебарките гълтам инсектицида и се връщат в гнездата си, където умират. Другите хлебарки ги изяждат, разпространявайки отровата до останалата част от гнездото. Поставете химически примамки покрай кошчетата за отпадък и под мивката или в шкафовете в кухнята и банята.

Ето няколко съвета по отношение на хлебарките и примамките:

1. Хлебарките не умират по време на изразходване на примамките. Затова изчакайте 1-2 седмици.
2. Хлебарките   не ядат от примамките, в случай че не са ситуирани на подобаващото място.
3. Колкото по-голям е броя на местата, на които ще поставите примамки, толкоз е по-голяма вероятността за триумф.

3. Как да се отървем от хлебарките с течен препарат или гел

Други налични в магазинната мрежа артикули са течния препарат и гел концентрата, предопределени да възпират хлебарките. След като се разреди, течността може да се напръска в пукнатините и цепнатините, където хлебарките обичат да се крият.

Може също по този начин да почистите пода и да избършете плотовете с разтвора! Ако се чудите по какъв начин да се отървете от хлебарките за една нощ, това ще бъде един от най-хубавите ви залози!

Специалният гел срещу хлебарки също е доста подобаващ. Той се слага в тъй наречените къщички за хлебарки. Безопасен е за деца и домашни любимци , като къщичките може да поставите на всички места. Това е на ниска цена решение, което се предлага от множеството ДДД експерти.

Съвет: в случай че не ви се дават пари за скъпи препарати срещу хлебарки, може да закупите препарата “Ектомин ” от Зоомагазините. Само за 1-2 лв. ще сте в положение да напръскате и унищожите колонията на хлебарките. Също по този начин може да закупите “Фендона ” (струва към 3.50 лева), който също е супер сполучлив за отнасяне срещу хлебарки.

4. Капан срещу хлебарки вид “Направи си самичък ” с борна киселина

Борната киселина е едно от най-хубавите домашни средства срещу хлебарки , в случай че желаете да си извършите домакински препарат срещу хлебарки. Смесете равни количества борна киселина, брашно и захар, с цел да извършите тесто. Поставете топките тесто в дома, където хлебарките могат да се хранят с него.

Брашното и захарта ще привлекат хлебарките, до момента в който борната киселина ще ги убие. Просто поставете тестото там, където знаете, че хлебарките се разхождат. Подходящите места са под хладилника, печката и зад тила на шкафовете и чекмеджетата.

Борната киселина ще убие хлебарките, които по-късно ще станат храна за другите хлебарки. Въпреки че това е извънредно дейно средство за ликвидиране на хлебарки, борната киселина може да бъде извънредно рискова за домашните любимци ! Ако имате бухнал другар във вашата къща, не опитвайте това вкъщи!

Полезни препоръки за предварителна защита от хлебарки

Има доста способи, употребявани за отбиване на хлебарките, и ние ще обсъдим няколко от най-успешните тактики, които доста хора употребяват, с цел да създадат къщите си по-малко гостоприемни за тези ужасни гадини.

  • Изчистете вестниците и картона – хлебарките обожават картонени кутии и вестници. Ако тези предмети лежат към дома ви, вие каните хлебарките от региона в дома си. Хлебарките обичат да се развъждат в тези продукти, по тази причина е най-добре да изчистите всички вестници и картонени кутии от вкъщи си.
  • Дръжте дома си спретнат и чист – една от най-хубавите тактики за битка с хлебарки е да се уверите, че домът ви е добре поддържан. По този метод хлебарките ще имат по-малко места за криене денем.
  • Запечатайте пукнатините – хлебарките влизат в домовете, като пълзят под порти и пукнатини в основата на вашия дом. Затова се постарайте да запечатате всеки техен достъп, доколкото е допустимо.
  • Редовно проверявайте и отстранявайте всички водопроводни проблеми или течове .
  • Вземете ограничения още при първата поява на хлебарките . Една женска хлебарка снася капсула с 35-40 яйца. И това е на всеки 40 дни. За малко време може да стане огномна популация, в случай че не се вземат ограничения.

Завършваме с един анекдот за хлебарки:

Между другари:
– Вкъщи са напъплили едни хлебарки – смут! С какво ли не пръсках – няма отърване…
– А опитва ли с тебешир за хлебарки?
– Защо, оказва помощ ли?
– Разбира се! Седят си добродушно в ъгъла и си рисуват.

Желаем Ви триумф в битката с хлебарките. Действайте и бъдете здрави!

Най-често срещаните вредители на стайните растения – по какъв начин да се отървем

Най-често срещаните вредители на стайните растения – доста хора отглеждат красиви стайни растения у дома. Понякога обаче нашите растения стартират да се изтезават по някаква причина. Може да има доста аргументи за това. Една от аргументите е прекомерно многото слънце или пък неналичието на слънце. Може би дребното вода или пък прекомерно многото вода? Прекалено плътната…


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР