Как да превърнем банята в място за истински релакс? Започнете

...
Как да превърнем банята в място за истински релакс? Започнете
Коментари Харесай

Фън Шуй за банята - заредете всяка своя сутрин с положителна енергия

Как да превърнем банята в място за същински релакс? Започнете с местоположението на вратите и прозорците... Аранжирайте, осветете и изберете подобаващи произведения от порцелан или дървени мебели за баня, с цел да създадете прелестно пространство, където всичко наподобява естествено.

Позволете си да бъдете въодушевени по този начин, че ремонтът на банята освен да трансформира дома ви, само че и да постави завършек на неприятните трептения. Запазете силата на мястото, където се възраждате всяка заран и където се изключвате преди да отидете в леглото, с помощта на антична мъдрост: философията на Фън Шуй. В продължение на хиляди години тази китайска теория обезпечава баланс и естетика в дома… Днес разкриваме освен материалите и цветовете, с които е добре да се обкръжите, само че и дребни трикове, с които да превърнете банята си в същински източник на мира.



Хилядолетната доктрина, избрана като “Фън” (вятър) и “Шуй” (вода) има за цел да хармонизира средата, с цел да облагодетелства нашето същестуване, базирайки се на силата Чи — намираща се в хората и обектите— и картата Багуа — която дефинира идеалната организация на пространството. Според тези убеждения, банята постоянно би трябвало да бъде ситуирана надалеч от кухнята и входната врата… Независимо дали се разпознавате в това или не, през днешния ден желаеме да ви предоставим няколко тъй че да можете да канализирате най-хубавите трептения и да компенсирате остатъка на вода, който, съгласно мъдрите хора, допуска по-голяма загуба на сила.



За да компенсира остатъка на вода, ремонтът на банята в съответсвие с Фън Шуй би трябвало да ускори наличието на другите 4 детайла: огън, земя, метал и дърво. Идеалният метод за реализиране на това е изборът на от дърво или с дървесен фурнир като Stratum и Natura на Roca или огромна, свободностояща, в случай че мястото разрешава.



За да засилите наличието на огъня и земята може да изберете цветове като оранжево, зелено или кафяво, да вземем за пример с мивки на Не се колебайте да запълните с цвят плочките за баня или който и да е различен украсителен елемент… Тези, които са по-малко препоръчвани, заради ниската си сила, са железни покрития, бели, черни и сиви.



Фън шуй философията предизвиква също и увеличението на топлината на пространството със свещи, цветя, плетени кошници или стъклени акесоари за баня, където можете да сложите морска сол, с цел да всмуква влажността. Доброто осветяване също е задължително… Така че в случай че нямате задоволително естествена светлина, не се колебайте да монтирате осветяване и да се възползвате оптимално от огледалата за баня, или от бели плочки, с цел да увеличите яркостта с тяхното отражение.

И най-после, с цел да оставим силата Чи да тече, няма нищо по-добро от меките и заоблени форми, за сметка на ъгловите. Имайки поради това, вашият ремонт на банята би трябвало да включва детайли като кръгли умивалници, тоалетни и бидета от сбирка Inspira или вани като Alena, създадени в приятната естествена текстура на Surfex®.



Искате ли да създадете Фън шуй баня? Последвайте тези препоръки, с цел да позволите на позитивната сила да влезе във вашия дом и в главните аспекти на живота ви: здраве, работа, любов… Сещате ли се за нещо друго?

Още хрумвания, ентусиазъм и потребни препоръки за дизайн и ремонт на банята може да откриете в БЛОГ-а на този линк:

(платено съобщение)
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР