Как да преминем от стриктно въздържане от храна по време

...
Как да преминем от стриктно въздържане от храна по време
Коментари Харесай

Хапнали сте повече козунаци по Великден? Ето как да заличите ефекта им

Как да преминем от прецизно възпиране от храна по време на Великия пост към нормалното си меню, без да навредим на здравето си? Ето препоръките на основния доктор на клиниката " Риммарита " - терапевтът и диетолог Р. Мойсенко , споделени пред радио Sputnik.
Трябва последователно да се върнете към яденето на месо и други скотски протеинови артикули, които не се употребяват по време на пост. Факт е, че през интервала на самоограничение тялото е понижило производството на ензими, които са нужни за тяхната преправка, и не може бързо и внезапно да се възвърне, изясни лекарят.

" Трябва да дъвчете дълготрайно месото, с цел да помогнете на тялото да се усвои и разгради протеините. Не би трябвало да пиете вода с храна, а 20-30 минути преди хранене се предлага да изпиете чаша вода с малко лимонен сок. Това ще улесни по-активното разграждане на белтъчната храна ", посочи Мойсенко.
Тя посъветва да започнете с избора на месо на пара или варено, само че постоянно в композиция със зеленчуци. Можете даже да хапнете печено с подправки, най-важното е, да има повече зеленчуци, означи диетологът.
" Ако незабавно сложите на масата си нещо, приготвено на скара да вземем за пример, изберете парче, което не е прегоряло и го гарнирайте с билки и зеленчуци. Важно е комбинацията сред скотски протеин със зеленчуци да е в съответствие 1: 2. Избягвайте пържените и пушени артикули ", сподели Мойсенко.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР