Как да предотвратим конденза? Тези лесни трикове ще ви помогнат.

...
Как да предотвратим конденза? Тези лесни трикове ще ви помогнат.
Коментари Харесай

Вкъщи забравихме за конденза с една проста промяна

Как да предотвратим конденза? Тези лесни трикове ще ви оказват помощ.

Съвременните прозорци имат доста преимущества: понижават шума от улицата, задържат топлината и освен. Но, както постоянно се случва в живота, всяко нещо има преимущества и дефекти.

Няколко дни след монтажа по дограмата се образува изобилен конденз. Защо се случва това и по какъв начин да го предотвратим?

Причината е разликата сред температурата на въздуха в помещението и температурата на въздуха извън. Именно стъклото разделя тези две среди. Когато парата доближи до него, тя се трансформира във вода и се утаява под формата на конденз.

В студено и много влажно помещение вероятността от конденз е по-висока. В топла и суха стая нормално не се образува.

В дървената дограма по предписание има доста дребни пукнатини, през които непрекъснато навлиза доста по-сухият въздух от улицата, намалявайки влажността в помещението.

За страдание, изпотените прозорци не са единствено естетически проблем. Кондензът приказва за вреден микроклимат в жилището. Високата мокрота води до появяването на разнообразни типове гъбички и плесен.

Недостатъчната вентилация способства за натрупването на въглероден диоксид и покачва концентрацията на нездравословни субстанции във въздуха. В резултат на това наемателите стартират да се усещат зле.
Как да предотвратим конденза?
Проверете вентилацията. Може да е запушена или да е нужна по-голяма решетка. Освен това, можете да инсталирате абсорбатор в кухнята.

Проверете за пукнатини. През тях проникват леден въздух и влага и охлаждат цялата структура.

Не правете первазите на прозорците прекомерно необятни. Уверете се, че радиаторът не е затрупан с плътни пердета.
Видите ли този знак върху пастата за зъби - не я купувайте!
Повечето хора не виждат нещо изключително по опаковката на пастата за зъби, с изключение на марката, цената и денталните проблеми, при които помаг...
Прочети повече
Изолирайте стените. За външна изолираност ще би трябвало да наемете експерти, само че резултатът си заслужава всички старания и разноски. Стените ще поддържат топлината през зимата и прохладата през лятото.

Свалете растенията или аквариума от перваза на прозореца. Те могат да служат като източник на несъразмерна влага.

Опитайте се да намалите влажността в стаята.

Поверете монтажа на прозорците единствено на опитни монтажници и следете работния развой.

Почти всички модерни прозорци са оборудвани с регулируеми системи. Правилното и навременно контролиране на прозореца ще ви помогне да намерите верния режим на вентилация.

Още от ПОЛЕЗНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР