Как да познаем кога човек лъже - това е основна

...
Как да познаем кога човек лъже - това е основна
Коментари Харесай

Изкуствен интелект открива лъжата със 73% точност

Как да познаем по кое време човек лъже - това е съществена цел на редица генерации психолози, социолози, невролингвисти и политици. Екип учени от университета в Тел Авив показа своите наблюдения, които са в начален етап, само че обнадеждаващи за крайния резултат, написа Daily Mail. 
Те сложили датчици върху лицата на доброволците, участващи в опита и следили фините, едвам доловими за невъоръженото око промени в придвижванията на лицето, когато те изричали истина или неистина. Изкуственият разсъдък, към който били свързани датчиците и камерите, успявал да разбере дали някой мами със 73 % акуратност. Тази успеваемост е малко по-ниска от теста с полиграф, чиято точност е към 80 %. 
Според учените в бъдеще камерите, оборудвани с изкуствен интелект, могат да се употребяват по летищата, в онлайн изявление за работа, при разпити на обвинени в полицията и други. 
Според професор Леви, водещият специалист в изследователския екип, „ доста изследвания демонстрират, че е съвсем невероятно да разберем по кое време някой ни лъже. Дори специалисти като проверяващите служители на реда се оправят единствено малко по-добре от елементарните хора. "
„ Съществуващите детектори на лъжата са толкоз ненадеждни, че техните резултати не са възможни като доказателство в съдилищата – тъй като съвсем всеки може да се научи по какъв начин да управлява пулса си и да измами машината. Следователно има огромна потребност от по-точна технология за идентифициране на машинация. Нашето изследване се основава на догатката, че лицевите мускули се изкривяват, когато лъжем и че до момента нито един електрод не е бил задоволително сензитивен, с цел да мери тези изкривявания. “
Професор Леви споделя, че електродите може да са непотребни в бъдеще, като видео софтуерът ще може да разпознава неистини като следи придвижванията на мускулите на лицето. Документът е оповестен във водещото списание Brain and Behavior.  

Как да познаем по кое време индивидът против нас лъже
(без изкуствен интелект ;)Прави дълги паузи сред изречениятаОтговоря на въпросите с въпросСъбеседникът гледа надолу или встраниЗадъхва сеУстата му пресъхваПоти сеДиша накъсаноТвърде изразена жестикулацияДокосване на носаПрикриване на устатаКлатене на столаПриглажда си косатаВърти брачната си халка
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР