Как да помогнем на човек със сърдечен арест.През седмицата темата

...
Как да помогнем на човек със сърдечен арест.През седмицата темата
Коментари Харесай

Как да помогнем на човек със сърдечен арест

Как да помогнем на човек със сърдечен арест.

През седмицата тематиката за  автоматичните дефибрилатори , или по-скоро тяхната липса, се повдигна още веднъж, след  случай на столичното летище .

Остава въпросът можеше ли да се избави още един човешки живот, в случай че беше употребявано устройството и знаем ли по какъв начин да действаме при обстановка на  сърдечен арест ? Анализ в студиото на  „ Събуди се ”  направи националният съветник по инвазивна кардиология проф. д-р  Иво Петров .

Специалистът прикани в случай че попаднем в сходна обстановка, да не стопираме да вършим  сърдечен масаж  на потърпевшия, до момента в който пристигна Спешна помощ. Той посочи, че сърцето на човек в действителност се намира в средата на гръдния панер, а не вляво. За да избегнем сърдечен арест в жегите, професор Петров предложи да пием задоволително вода.

Националният съветник по инвазивна кардиология акцентира и казуса с  неналичието на задоволително дефибрилатори  у нас. По думите му потреблението му до третата минута от пораждане на сериозна обстановка би могло да избави човешки живот.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР