Как да почиваме извън четирите стени на хотела? Отговорът е

...
Как да почиваме извън четирите стени на хотела? Отговорът е
Коментари Харесай

Защо България е мястото за къмпинг?

Как да почиваме отвън четирите стени на хотела? Отговорът е явен – на къмпинг! В последните години къмпинг туризмът у нас става желан избор за мнозина, които търсят непосредственост до природата и незабравими прекарвания. В " Нашият ден " гостува Веселин Вълев, основател на “Къмпинг справочник 2024 “, който споделя своите наблюдения и опит в света на родния къмпинг.

България е дом на над  170 къмпинг места , множеството от които се отличават с европейски стандарти и многообразие на услугите. Въпреки това, Веселин Вълев ни напомня, че самото определение за къмпинг може да бъде комплицирано, изключително заради законовите регулации в страната. Въпреки че някои места се назовават " къмпинги ", това не постоянно значи, че дават опция за настаняване със лично съоръжение.

“Защото и бунгалата могат да се назовават къмпинг, до момента в който нашето схващане е, че с цел да се назова едно място “къмпинг “, то следва да дава опция за престой на хора със лично настаняване “, показва той.

Един от митовете, които Веселин Вълев отхвърля, е обвързван с концепцията, че къмпинги се свързват най-вече с морето. Фактически, единствено към 30% от къмпинг местата в България са на морски бряг. Останалите се намират навътре в страната, около реки, язовири и в планински региони. Така че, когато става въпрос за къмпинг,  България предлага многообразие от дестинации, които задоволяват усета на всеки един фен на приключенията .

В къмпинг пътеводителя за 2024 година се показват седем маршрута из страната, измежду които четири потеглят от София. Това разрешава на туристите да избират от многообразие от направления, които пресичат голям брой забавни места в България. Например, маршрутът " Северозапад " води от София до Видин и предлага благоприятни условия за къмпинг в разнообразни неповторими места по пътя.

Мелник и Сандански също се открояват като извънредно развити райони във връзка с къмпинг туризма. Със своята неповторима природа, климат и предлаганите улеснения, те притеглят освен български, само че и задгранични туристи. Освен къмпинги, тези региони се отличават и с минерални басейни, което е спомагателен атрактивен фактор за посетителите.

Така Веселин Вълев ни показва България като една от положителните дестинации за къмпинг туризъм в района.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР