Как да обясниш на едно дете новините за страничните ефекти

...
Как да обясниш на едно дете новините за страничните ефекти
Коментари Харесай

Вижте новините на детски език

Как да обясниш на едно дете новините за страничните резултати на имунизациите против Covid-19 или за опитите за сформиране на ново държавно управление и идните предварителни избори. се пробва да преведе протичащото се в България и по света на езика на децата, с цел да им помогне да се ориентират в света към себе си.

В текстовете на " Вижте " държавното управление е оприличено на екипаж на кораба „ България “, чиито капитан е министър-председателят. Решенията в Народното събрание пък се взимат по същия метод, по който децата вземат решение на какво да играят, когато се съберат в почивен ден.

" Създадохме " Вижте " като част от Книговище.бг, тъй като желаеме днешните деца на България да са любопитни към света, да знаят, да развиват от дребни възприятие за правдивост и предпочитание да трансформират света към положително. Струва ни се, че някъде там се заражда опцията на следващия ден порасналите деца в действителност да трансформират страната ни и света към положително ", споделят от екипа на онлайн медията.

Създателите на " Вижте " са си сложили за цел да показват новините по този начин, че да са ясни и за дребните читатели и това да става умерено, без комплицирани думи и непотребна суматоха.

" Ще се стараем даже тогава, когато новината е по-тежка, въпреки всичко да не приключваме прекомерно тъмно, а да кажем на децата какво биха могли да създадат. Не бихме желали да оставим дребните си читатели обезверени ", споделят от екипа на медията за деца.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР