Как да не разбирам от компютри? Най-малкото, което е, всеки

...
Как да не разбирам от компютри? Най-малкото, което е, всеки
Коментари Харесай

Вицепремиерът Марияна Николова: Как да не разбирам от компютри?

" Как да не запознат съм компютри? Най-малкото, което е, всеки държавен чиновник би трябвало да има минималните равнища на техническа и осведомителна просветеност схваща. Аз в границите на администрацията, в която съм работила, съм прекосявала през разнообразни образования, в това число владея и квалификацията ITcard ". Това изясни в сряда вицепремиерът по икономическата и демографската политика Марияна Николова пред Нова тв. Преди ден тя бе назначена за началник на Съвета за киберсигурност от премиера Бойко Борисов.

Универсалният документ за компютърни умения ITcard демонстрира, че притежателят му има базова компютърна просветеност – т.е. може да работи с най-елементарните текстови стратегии и да търси на информация онлайн. Съветът, който тя оглави, ще има задача да създаде държавната Стратегия по киберсигурност.

Марияна Николова разяснява, че не приема новата си позиция като капан, в който може да попадне при последваща огромна хакерската офанзива в страната.

" След като съм приела този сектор, за мен е предизвикателство да работя в тази сфера. Не смятам, че в страната може да дефинира някакъв бранш като " парещ картоф ". " Горещият картоф " може да се каже във всяка сфера. Тук характерното е, че след офанзивата към Национална агенция за приходите държаввата предприе редица ограничения. Аз внесох незабавна разпоредба в министерския съвет по отношение на осведомителната сигурност ", сподели вицепремиерът.

Тя акцентира, че функционалностите на ръководителя на Съвета по киберсигурност са управителни.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР