Как да направим домашен кетчуп – ако сте готови да

...
Как да направим домашен кетчуп – ако сте готови да
Коментари Харесай

Как да направим домашен кетчуп по лесна и вкусна рецепта

Как да създадем домакински кетчуп – в случай че сте подготвени да сготвите лука до сладкост, а по-късно да добавите домати и малко подправки и да задушите всичките артикули, тогава сте подготвени да извършите своя лична версия на домакински кетчуп. За малко повече от половин час работа, вие ще си извършите домакински кетчуп, който може да издържи към 1 месец в хладилника. Разбира се, закупуването на кетчуп от магазина е по-лесно, само че усетът на домашно направеният кетчуп е просто непостижим.

Това е доста по-вкусно от всичко, което можете да купите в магазина. Освен това можете да кажете на приятелите си, че сте го създали – напълно сами. Те ще желаят да пробват сигурно от вашия артикул. Да не приказваме каква е насладата на дребните деца, откакто опитат от вашият домакински кетчуп.

Кетчупът стартира с лук, който е сварен в малко олио на несилен огън, до момента в който омекне, стане леко сладостен и леко покафенее. След това прибавяме щедро количество чесън, свеж джинджифил , червен пипер и бахар.

Тъй като подправките се прибавят преди всяка течност, те се препичат и стават още по-ароматни, в сравнение с са били първоначално. Помислете за разликата сред препечени и бланширани бадеми. И двете са бадеми, само че имат друг усет. Препечените ядки са по-орехови, маслени и по-ароматни. Същото се случва и с подправките.

Как да консервираме корнишони по разнообразни предписания

Следва доматеното пюре – това е, с цел да направи усета на кетчупа извънредно богат. Обичаме да го сготвим малко, преди да прибавим нещо друго. Доматеното пюре би трябвало да се трансформира от блестящо алено в изгорен оранжев цвят.

След това идва останалото – огромна кутия домати, кафява захар, ябълков оцет и малко сол. Оставяме всичко да се готви на спокоен огън до втвърдяване и искра. След като е готово, смесете го. Можете да смесите толкоз доста или малко, колкото желаете – ние го харесваме много безпрепятствено, тъй че разрушаваме сместта с нашия блендер, само че потопяемият блендер също прави чудесна работа.

Смесването на горещи течности може да бъде малко мъчно. Напълнете блендера по-малко от половината, когато това, което смесвате, е горещо. Най-вероятно ще би трябвало да извършите кетчупа на няколко партиди. След като сте удовлетворени от консистенцията, прехвърлете го в резервоар или буркан и го съхранявайте в хладилника до един месец.

Как да създадем домакински кетчуп – рецепта

  • Подготовка – 10 минути
  • Готвене – 30 минути
  • Общо – 40 минути

Кетчупът се подготвя доста елементарно и е доста по-ароматен от всичко, което можете да купите в магазина. Ние не обичаме да е прекомерно сладостен и обичаме да прибавяме единствено 3 до 4 супени лъжици захар в тенджерата. Но в случай че предпочитате, прибавете малко повече, с цел да стане кетчупът по-сладък. Сладостта на доматите също може да варира, тъй че в действителност е най-добре да опитате кетчупа авансово и да добавите захар на усет.

Можете също по този начин да си поиграете с усетите. В тази рецепта има нотка на фалшификация от натрошени люспи от червен пипер. Можете обаче да добавите прясно халапеньо или пикантен сос, с цел да го превърнете в лют кетчуп. Други подправки също са доста подобаващи – пробвайте къри на прахуляк или гарам масала за версия с индийски подправки.

Нужните съставки са:

  • 1 супена лъжица зехтин екстра върджин
  • 1 приблизително огромна глава лук, нарязана на полумесеци
  • 2 скилидки чесън, нарязани (около 1 супена лъжица)
  • Едно 2 см парче джинджифил, обелен и нарязан
  • 1/4 чаена лъжичка до 1/2 чаена лъжичка натрошени люспи от червен пипер, по желание за лют кетчуп
  • 1/4 чаена лъжичка надробен бахар
  • 2 супени лъжици доматено пюре
  • 1 консерва цели домати консерва
  • 2 до 5 супени лъжици кафява захар, според от това какъв брой сладостен обичате кетчупа
  • 1/4 чаша ябълков оцет
  • Сол и прясно надробен черен пипер

Най-добрите мариновани домати – по какъв начин да ги вършим сами

Загрейте олиото на междинен огън, по-късно прибавете лука и гответе, до момента в който омекне, стане сладостен и леко покафенее (около 8 минути). Добавете чесъна, джинджифила, аления пипер на люспи и бахара, след което гответе, като разбърквате постоянно, за 2 минути.

Добавете доматеното пюре и гответе, като разбърквате постоянно, до момента в който стане от алено до прегорял оранжев цвят, към 2 минути.

Добавете кутията домати със сока, 2 супени лъжици кафява захар, ябълков оцет, великодушна щипка сол и няколко смлени зърна черен пипер. Разбъркайте и по-късно пробвайте, с цел да ревизирате дали би трябвало да добавите още захар (обикновено в последна сметка прибавяме общо 3 до 4 супени лъжици).

Оставете да заври, намалете леко котлона и гответе на слаб огън, като разбърквате понякога, до момента в който се сгъсти, към 20 минути. Овкусете, по-късно коригирайте с още захар, сол или черен пипер. Смесете до гладкост, оставете да се охлади до стайна температура, след което дръжте в ледник до един месец.

Как да създадем домакински кетчуп – препоръки:

  • Използвайте пресни домати: 1 огромна консерва домати е към 3 чаши пресни домати. Използвайте към 3 чаши нарязани пресни домати като сурогат.
  • Относно пасирането: можете да употребявате потапящ се пасатор или елементарен пасатор. Ако употребявате елементарен блендер, най-добре е да пасирате на партиди и да не цялостните блендера колкото нормално, защото кетчупът е доста парещ.

Да ви е сладко!


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР