Как да изберем холна маса? От какъв материал, в каква

...
Как да изберем холна маса? От какъв материал, в каква
Коментари Харесай

Как да изберем холна маса

Как да изберем холна маса? От какъв материал, в каква форма и в какъв жанр да бъде тя? Ще се опитаме да ви помогнем в търсенето на тези отговори в идващите редове.
Холната маса е неизменима част от обзавеждането на всекидневната и постоянно се трансформира в привлекателен център за всички от фамилията. Ето за какво не трябва да вършиме компромис при избора ѝ. На пазара се предлага многообразие от холни маси, което обаче с изключение на да ви улесни може и да ви обърка. Качествени и издръжливи ли са те? Коя маса е подобаваща за вашата дневна? С какви мебели и аксесоари да я комбинирате?
Можете да решите тези въпроси по бърз и наличен метод като купите онлайн холна маса от GRANDecor. Ще намерите огромно многообразие от форми, модели и размери, подобаващи за всеки хол. В взаимозависимост от стила на обзавеждане може да избирате сред маси с дървен или стъклен плот, реплика на мрамор, маси от метал, натурално дърво, напълно стъклени, ексцентрични и ефектни форми, които ще се трансфорат в интериорен акцент във вашия хол.

На какво да обърнем внимание при избора на холна маса? Височина
Стандартно предписание е холната маса да е с 5-10 см. по-ниска от седалката на дивана. Така тя не лишава от оптически от пространството на помещението, вписва се идеално и се трансформира в хубав акцент в модерното жилище. В случай, че обичате да похапвате в дневната пред тв приемника, може да изберете и по-висока маса.
Размер и форма
Когато си задавате въпроса „ по какъв начин да изберем холна маса “, един от най-важните отговори е да установите точния, за вас, размер. Той би трябвало да бъде съгласуван с функционалността на масата, размера на помещението, както и с близките мебели.
По предписание дължината на масата би трябвало да бъде до 2/3 от тази на дивана. Ако диванът е с лежанка, стандартът се резервира като се гледат единствено седящите места. Същото е правилото и при съществуването на ъглов диван.
Формата на масата зависи напълно от вашите желания, интериорния жанр, функционалността на масата и дизайна на останалите мебели. Ако желаете да хапвате на масата, най-удобния вид е правоъгълна или елипсовидна маса. Кръглата и овална маса ще бъде отлично решение за следобедно кафе или пиво след работа.
Ако задачите ексцентрично лъчение на вашия хол, то може да заложите на асиметрична форма, която безспорно ще притегля погледите на гостите.
Разположение
За да определите с акуратност разположението на холната маса би трябвало да измерите дистанцията сред нея и останалите мебели. Разстоянието сред дивана и масата би трябвало да е сред 30-45 см. с цел да се чувствате удобно когато сте седнали на дивана, както и да може умерено да преминавате сред мебелите. Разстоянието сред масата и ТВ шкафа зависи от размера на помещението. Желателно е то да бъде допустимо по-голямо с цел да се обезпечи елементарно придвижване из стаята. Минималното разстояние, което би трябвало да остава са 60 см.
Материал
Най-предпочитаните материали за изработка на холна маса са дърво, метал и стъкло. Изборът зависи основно от вашия усет и интериорния жанр на дневната. Стъклената маса е сполучлив избор за дребни жилища, защото отразява светлината и усилва образно пространството. Тя е превъзходен избор и за съвременен интериор.
Металните холни маси нормално са желани от феновете на индустриалния жанр. Чудесен избор е маса, комбиниране от солидно дърво и стомана. Има и по-смели решения, като маси с плот, реплика на бетон.
Дървените холни маси са най-предпочитания вид за обзавеждане на типичен жилища. Те са обичайни, вписват се елементарно във всеки жанр, непретенциозни са и основават уют.
                                                                                                                          Източник: GRANDecor.bg
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР