Как да ги премахнете в домашни условия? Възглавничките на кучето са

...
Как да ги премахнете в домашни условия?
Възглавничките на кучето са
Коментари Харесай

Как се подстригват космите на лапичките на куче

Как да ги премахнете в домашни условия?

Възглавничките на кучето са основна част от неговата анатомия и изискват специфични грижи, като понякога подкастряне на козината, която пораства сред пръстите на краката. Как да премахнем космите на лапичките в домашни условия? Прочетете, с цел да разберете по какъв начин.

Подстригването на подложките на кучето не е лесна задача и би трябвало да се извърши с подобаващ материал и по характерен метод. Поддържането на  лапичките на вашия домакински любим е от голямо значение за неговото пълноценно придвижване.

Защо би трябвало да се подстригват космите на подложките на лапичките на вашето куче?

Не би трябвало да забравяме, че лапите им са в непрекъснат контакт с всичко на земята. Проверката на възглавничките им и пространството сред пръстите им е жизненоважна, с цел да се открият вероятни лезии в тази област.

Подложките омекотяват удара от отпечатъка и разпределят тежестта на тялото сред 4-те крайника.

Как тъкмо би трябвало да се отстраняват?

Ако решите да подстрижете тези косми в личния си дом, ето управление за всичко належащо, с цел да го извършите безвредно. Това не е сложна процедура, само че имайте поради, че не всички кучета обичат да държат лапите си, тъй че би трябвало да се прави с нараснало внимание.

Необходими материали

Космите на подложките могат да се подрязват с ножица или машинка за подкастряне. Винаги предлагаме машинки за подкастряне, защото те са доста по-безопасни.

Ако въпреки всичко изберете ножица, уверете се, че е с тъп връх, с цел да избегнете пострадвания с остри предмети. Помолете за помощ, с цел да хванете крепко лапите и при всеки симптом, че животното прави ненадейно придвижване, отстранете ножицата допустимо най-бързо.

Ако употребявате машинка, уверете се, че е предопределена за лапички. Обикновено те са с по- дребни размери и са доста по- ергономични и особено за подкастряне на косми в деликатни зони на вашето куче.

Други материали, които би трябвало да имате на разположение, са марля, дезинфектант и хемостатични прахове. Ако инцидентно порежете подложката, кървенето ще бъде мощно и ще би трябвало да окажете напън върху раната, до момента в който кървенето спре. Кръвоспиращите прахове са доста потребни за задръстване на раната, само че отидете на ветеринар, в случай че е съществено.

Стъпка по стъпка

  • Направете леко първо прекосяване с машинките за подкастряне, от централната поставка към близките. Това ще почисти лапата и ще ви обезпечи по добра видимост.
  • Отделете пръстите от централната поставка. По този метод можете да преместите машинката през частта, където се сгъват пръстите на лапата. Като опция можете да го извършите по противоположния метод, т.е. от пръстите към централната поставка.
  • Повторете процеса сред възглавничките на всеки пръст. Внимателно отделете пръстите и подстрижете малко повече четина от всяко страна. Внимавайте да не прекалявате, защото можете да нараните кучето си излишно!

Инфо: https://myanimals.com/

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР