Как биха реагирали в Германия, ако издигнат внук на генерал

...
Как биха реагирали в Германия, ако издигнат внук на генерал
Коментари Харесай

Румен Христов за кандидатурата на Васил Терзиев: Как биха реагирали в Германия, ако издигнат внук на генерал от Гестапо за кмет на Берлин

" Как биха реагирали в Германия, в случай че повдигнат внук на военачалник от Гестапо за кмет на Берлин? ", попита в ефира на Euronews Bulgaria Румен Христов.
 
Повод за този сериозен въпрос е издигнатата кандидатура за кмет на София от страна ПП-ДБ Васил Терзиев, към която се разри огромен скандал. Припомняме, че той се оказа в родствена връзка с висши фрагменти от Държавна сигурност.
 
Председателят на Съюз на демократичните сили посочи, че най-вероятно ще се явят дружно с сегашния си съдружен сътрудник ГЕРБ на множеството места на кметските избори и добави:
" Нямаме дефинитивно решение за София. За Вили Лилков мога да кажа единствено хубави неща. Номинациите в ГЕРБ не престават, ще забележим кой ще бъде. Г-н Вили Лилков е противовес на Васил Терзиев, който е претендентът на ПП-ДБ ", разяснява още и издигната от ИК кандидатура на Вили Лилков.
 
По отношение на присъединяване на ГЕРБ-СДС в ръководството на страната, Христов още веднъж акцентира, че това не е коалиция, а национално отговорно решение. Въпреки това той направи остра рецензия към мандатоносителите от ПП- Демократична България.
 
" Не е колегиално, че сътрудниците от ПП-ДБ желаят да окупират всички властови позиции, само че продължаваме напред. Те избраха формулата те да бъдат в изпълнителната власт, а ние в регулаторните органи и в Народното събрание, нямаме нищо срещу и да се сменим, в случай че желаят, те да предложат хората за регулаторните органи и в Народното събрание, а ние да сме в изпълнителната власт. Няма проблем ", посочи още ръководителят на Съюз на демократичните сили.
 
В присъединяване си в ефира на Euronews Bulgaria, той разяснява и кандидатурата на гуверньор на Българска народна банка и бъдещото присъединение на България в еврозоната – други две значими тематики, които са във фокуса на публичното внимание.
" Димитър Радев е най-подготвеният човек за гуверньор на Българска народна банка. Надявам се, че ще се оправи добре, в случай че бъде определен, има нашата поддръжка ".
 
По отношение на еврозоната Румен Христов акцентира, че единият от критериите, които би трябвало да извърши страната е да реализира до 3% недостиг. Той дефинира като " тежката задача " постигането на това и посочи, че  през идващите пет месеца страната би трябвало да извърши това условие, с цел да стане ясно покриваме ли критериите или не.
 
" Ползите за България от еврозоната са големи. Грешката е, че не обясняваме на българските жители какви са те. Аз имам вяра на Димитър Радев, той сподели, че реалистичната дата е 1 януари, 2025г. Предимствата са доста. Финансовият министър би трябвало да каже какви са загубите, тъй като не сме член на еврозоната ", добави още по тематиката депутатът от ГЕРБ-СДС.
 
Христов направи коментар и по друга гореща тематика от последните дни – простестът на служителите на реда, които желаят най-малко 10% увеличание на заплатите с новия бюджет.
 
" Ние предложихме един пакет от 200 милиона за нарастване на заплатите в бранш " Сигурност ", само че се надявам, че финансовият министър ще откри от кое място да ги вземе. Най-вероятно ще се пипнат финансовите разноски. Те и тези, които се дават в този момент едва ли са задоволителни, само че това е вероятният бюджет.
 
Във връзка с озицията на президента Румен Радев за войната в Украйна и българската военна помощ, ръководителят на Съюз на демократичните сили беше безапелационен:
" Срам ме е от такива мнения за Украйна, каквито изрази президентът. Новото държавно управление прави верните стъпки във връзка с цивилизационния избор, който направи България преди доста години. Можем да стигнем до такава степен, че ще се дава помощ, която няма да въздейства на отбранителните качества на България. Става въпрос за оръжие, на което ще му изтече срокът на валидност, муниции, които изтичат като валидност също. След това можем да мислим и за МиГ-овете, на които също им изтича ресурсът в който могат да се употребяват ".
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР