Как Беларус гледа на войната в Украйна, чието въздействие заплашва

...
Как Беларус гледа на войната в Украйна, чието въздействие заплашва
Коментари Харесай

Александър Лукашенко в интервю за КМГ: Готови сме да защитаваме суверенитета и независимостта на нашата страна, но не искаме война

Как Беларус гледа на войната в Украйна, чието влияние заплашва да се популяризира? На този и други въпроси отговори в извънредно изявление за Китайската медийна група президентът на европейската страна Александър Лукашенко.

Според президента първопричината за руско-украинския спор не е в Москва. Ако Беларус бъде въвлечена във война с Украйна, Полша и Литва, това ще значи, че тя ще се изправи против НАТО. „ Това ни е ясно, по тази причина не желаем да стигаме до ръба на войната. Надявам се този проект да не се осъществя, тъй като в противоположен случай сигурно ще отговорим. Готови сме да пазиме суверенитета и независимостта на нашата страна, само че не желаеме война “, съобщи Лукашенко.

Беларуският президент похвали самодейностите за световно развиване и световна сигурност, препоръчани от ръководителя Си Дзинпин, определяйки ги като „ прагматични “ и допринасящи за мирното развиване на света, в това число за Европа, Украйна, Беларус и Съединените щати. „ Мирът носи развиване, а войната носи бедствия “, акцентира Лукашенко.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР