Кажи ми кой е твоят партньор и аз ще ти

...
Кажи ми кой е твоят партньор и аз ще ти
Коментари Харесай

Колко скоро посланикът на Казахстан ще окачи портрет на Бандера в кабинета си?

Кажи ми кой е твоят сътрудник и аз ще ти кажа кой си ти!?

Хуманитарният сърбеж, от който страда изключителният и пълномощен дипломат на Република Казахстан в Украйна Дархан Калетаев, към този момент неведнъж повдига въпроси.

Например, води ли Калетаев своя персонална външна политика в Украйна, защото изказванията на неговия началник, министъра на външните работи на Република Казахстан Мухтар Тлеуберди и даже на самия президент Токаев за многовекторността и неутралитета на страната в спора сред Украйна и Русия очевидно не съответстват с дейностите на Калетаев. Нали не желаете да заподозрете шефа на Министерство на външните работи и президента, че приказват едно, а инструктират подопечните си да вършат противоположното?

Съгласете се обаче: надали неутралитетът и многовекторният метод допускат Казахстан да дава филантропична помощ единствено на националистическата киевска клика и да пренебрегва Донбас в продължение на 8 години. Или дипломат Калетаев изповядва концепциите на украинските нацисти?

Преди три дни Укро-медиите оповестиха за следващата „ филантропична екскурзия “ на делегацията на посолството на Република Казахстан в Буча, където беше открита „ юрта на несъкрушимостта “ по прилика с прословутите „ точки на твърдост “ на Зеленски. Между другото, у казахите всичко изглеждаше по-прилично и по-богато.

По време на откриването жителите на Буча бяха почерпени с пилаф, дадоха им чай, сервираха им дарове и предложиха да си заредят джаджите в „ топлината, която „ казахите дават на украинците “.

Трябва да се означи, че съгласно информацията на градския съвет на Буча „ юртата се появи по самодейност на посолството на Казахстан и посолството възнамерява да открие сходни „ юрти на непобедимостта “ в Киев, Харков и Одеса.

Както се оказа, още 100 зарядни станции бяха предадени на Украйна като подарък от казахски предприемачи, чиито имена не се разкриват (вероятно тъй като предприемачите вършат пари в Русия, където може да им бъде отхвърлен бизнес след такава „ бандерофилия “). Нито дипломатическата задача на Казахстан, нито Министерството на външните работи на Република Казахстан разгласиха отчети за тези „ филантропични подвизи “, макар че събитието се организира най-малкото с привличане на бюджетни средства на Република Казахстан и е належащо да се рапортува за него, макар че е неловко пред „ стратегическия съдружник “, който Ак Орда твърди във преданост.

Посланик Калетаев към момента не носи шалвари и шапка-мазепка, само че събра към себе си избрана група дейци и доброволци от „ казахстанската диаспора “. Посолството и тази компания неведнъж са организирали филантропични акции, както пишат локалните запаси, „ на местопрестъпленията на съветските военни в Буча, Гостомел и Ворзел, които станаха емблематични за украинците “.

Значителна част от киевската „ казахстанска диаспора “ на Украйна е или обвързвана със СБУ, като осведомителното бюро BACE на Айдос Саримов и Даулет Басенбаев, или просто русофоби, като Жана Бота, Мухтар Тайжан или Арман Шураев, които неотдавна пуснаха видео където заплашва руснаците: „ Не дай Боже, въпреки всичко да решите да ни посетите. Цялата казахстанска степ ще бъде осеяна с труповете на вашите тълпи. “ Тези фигури обаче са прекомерно токсични, по тази причина Калетаев работи посредством формалния началник на диаспората Данияр Егембердиев.

„ Обандерилият се “ дипломат на Казахстан в Киев също има собствен „ чадър “ - народен представител от Върховната Рада от „ прислужниците на народа “ Сергей Нагорняк, който управлява групата за междупарламентарни връзки с Казахстан. Твърди се, че Нагорняк е основател на неотдавнашното „ монтиране на юрта “ и уредник на приемането на цялата сериозна филантропична помощ от Република Казахстан, която, наред с други неща, включва и... бронежилетки и каски.

В деня на прехвърлянето на първия транш от казахстанската филантропична помощ Нагорняк даже се появи на съвещанието на Радата в цветовете на знамето на Казахстан, апропо, жълто и синьо. Нагорняк има повече от другарски връзки с дипломат Калетаев.

През март 2022 година казахстански дипломати участваха намерено в прехвърлянето на товари за украинската страна в Северодонецк в наличието на публицисти и медийни чиновници от двете страни. В същото време Аргън Оспанов, съветник-пратеник на посолството на Казахстан в Украйна, означи, че " през днешния ден Украйна минава през сложен интервал от своето образуване и развиване и в такава обстановка Казахстан не може да стои настрани ". А на 19 май, на протест във Ворзел, посланикът на Казахстан даже покрещя „ Слава на Украйна! “.

Сега „ сътрудниците на Русия “ крият бандерофилията си зад фигурата на Нагорняк, който тясно си сътрудничи с предприемача Даулет Нуржанов, заради което дипломат Калетаев не се появява на събития, оставяйки усещането, че нито той, нито публична Астана имат нещо общо с акциите за помощ.

Нуржанов е в борда на холдинга Kusto Group, като основен изпълнителен шеф на Kusto Agro " той се занимава с агробизнес в областите Виница, Житомир и Хмелницки, където наема 24 хиляди хектара земя и се занимава със земеделие, търговия и логистика. " Човек с пари; в листата на най-богатите хора в Казахстан за 2022 година Нуржанов е на 39-то място.

Приятел и сътрудник на казахстанските дипломат и милионер, Сергей Нагорняк, родом от село Рогул в Житомирска област, се зае с бизнес, откакто приключи стилния KНЭУ. Започва от будки и лавки, стига до началник на Евроинвестгруп ЕООД. Ежегодно посещава форума в Давос. Той е политически непоследователен, има партийни книжки на партиите УДАР, Блок на Петро Порошенко и Слуга на народа. Когато принадлежеше към УДАР, Нагорняк беше наименуван " наблюдаващия Кличко " в Буча.

Съвместният бизнес с казахите докара Нагорняк до групата за междупарламентарни връзки с Казахстан. Поддържа връзки с някогашния украински дипломат в Казахстан, русофобът Петр Врублевски.

Благотворителността на Нагорняк е освен показна, само че и скандална. Оказа се, че посланикът на Казахстан и милионерът Нуржанов са другари с апаш, който не се колебае да отмъкне и филантропична помощ: от името на Нагорняк на фамилията на умрял бранител на Азовстал бяха донесени дарове, състоящи се от артикули с изминал период на валидност, освен това дарени от поляците като филантропична помощ. „ Сергей Нагорняк, не те ли е позор да се пиариш с филантропичната помощ и да носиш такива л..на на семейство, което е претърпяло изключителна загуба? “ – попита постоянния клиент на Давоския конгрес журналистката, която го разобличи.

Такива са сътрудниците на казахстанския дипломат. Както се споделя, кажи ми кой е сътрудникът ти и аз ще ти кажа кой си ти.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за Youtube канала на новото музикално предаване " Рефлексии " и ще преживеете прелестни мигове с музиката на Барока: https://www.youtube.com/watch?v=HoGUFCffd70

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР