Кафето в Калифорния трябва да се продава с предупреждение, че

...
Кафето в Калифорния трябва да се продава с предупреждение, че
Коментари Харесай

Вижте къде вече продават кафето като цигарите – със стряскащо предупреждение

Кафето в Калифорния би трябвало да се продава с предизвестие, че може да предизвика ракови болести, разгласи локален съд, което съставлява удар върху компанията Starbucks и други търговци на дребно, които настояват, че държавният закон, предопределен да пази потребителите, не би трябвало да се ползва във връзка с тях, оповестява " Уолстрийт джърнъл ".

Съдията от Върховния съд в Лос Анджелис Елиу Берли постанови, че " Старбъкс " (Starbucks) и други компании в бизнеса с кафеени питиета не са съумели да потвърдят, че химикалът, открит в кафето, не предизвиква доста увреждане на здравето на техните клиенти.

И това е забавно: Как да ядем junk food и да не пълнеем? - четете на най-полезния здравен уебсайт zdrave.to.

Неправителствената организация " Съвет по образованието и проучванията на токсичните субстанции " подаде тъжба против продавачите на кафе през 2010 година, заявявайки, че съществуването на акриламид – химическото вещество, основано по време на процеса на печене на кафето – е канцерогенно и изисква предизвестие според държавния закон, прочут като Предложение 65.

След като изгубиха по-ранната фаза на заведеното от организацията дело, обвинените компании твърдяха на последното правосъдно дело през предходната есен, че би трябвало да им бъде позволено да дефинират различно рисково равнище за акриламид, намиращ се в кафето.

Съдията Берли обаче излезе с решение, в което съобщи, че фирмите " не са предложили основни доказателства за установяване на минималното количество акриламид в кафето, което може да е належащо за понижаване на микробното замърсяване, или за подготвяне на вкусно кафе ". Той също по този начин дефинира като " неубедителни " причините на обвинените, че самото кафе има изгода за здравето на хората, които го употребяват.

Решението на американския съд в Калифорния може да се отрази отрицателно върху бизнеса в щата на компании като Starbucks, чийто главен бизнес е предлагането на кафе и на разнообразни кафеени питиета.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР