Кафето е сред любимите напитки на мъже и жени. Тази

...
Кафето е сред любимите напитки на мъже и жени. Тази
Коментари Харесай

Ако все по-често ви се случва това , то значи прекалявате с КАФЕТО

Кафето е измежду обичаните питиета на мъже и дами. Тази горчива течност ни кара да се привързваме към нея, да я обичаме, а даже от време на време и да се пристрастяваме.

Колкото ободряващо е кафето, толкоз и нездравословно може да се окаже за нас, в случай че не умеем да го консумираме рационално.

Ще ви издадем няколко признака, които подсказват, че е време да се вземете в ръце и да започнете да се контролирате, когато става въпрос за броя чаши горчива приятност.
Ето кои са те: • Свръх енергичност;
Именно тази свръх активност от време на време може да се окаже и рискова за вас. Не става въпрос само за прилив на сила, а за изцяло възбуждане на нервната система. Чувствате се раздразнителни, неспокойни, тревожни, ръцете ви треперят, усещате сърцетуптене – това е знак, че сте прекалили с чашите кафе за деня. Опитайте да се ограничавате.
• Чувствате се отмалели;
Ако разчитате само на кафето да ви държи свежи и будни след безсънна нощ, по-добре не го правете. Да, тази напитка за известно време ще ви накара да се освежите и ободрите, само че това ви положение изрично няма да продължи през целия ден. Единственото решение е сънят. Не се лишавайте от него.

• Прекалено постоянно навестяване на тоалетната;
Хората, които не са върли последователи на кофеиновите питиета, само че все пак има дни, в които прекаляват с потреблението им, могат да усетят странни промени, настъпващи в техния организъм. Обикновено това е обвързвано с постоянно прибягване до тоалетната. Внимавайте, тъй като можете да се дехидратирате. Не заменяйте водата с кафе. Бъдете рационални.
• Треперещи клепачи.
Това е едно много неприятно положение, което нормално следим в моменти на несъразмерна възбуденост или прекомерно огромно количество изпито кафе. За да избегнете сходен дискомфорт, то съветът ни е да ограничите кофеина до 2 чаши на ден.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР