Кафето е неизменна част от деня на по-голямата част от

...
Кафето е неизменна част от деня на по-голямата част от
Коментари Харесай

Неочакваната съставка, която прави кафето още по-полезно

Кафето е неизменима част от деня на по-голямата част от хората по света. То е обичана ободряваща напитка и като се изключи че дава сила, е и потвърдено потребна за здравето. Според резултатите от няколко изследвания потреблението на една до две чаши кафе дневно е обвързвана с по-нисък риск от инсулт и развиването на сърдечни болести.
 Защо да не пием кафе в границите на първия час, откакто се събудим
Защо да не пием кафе в границите на първия час, откакто се събудим

Ако желаеме да се възползваме от цялостния капацитет на кофеина

Според експертите пък има и метод даже да подсилим потребното влияние на кофеиновата напитка. И той се крие в една изненадваща съставна част, която е хем вкусна, хем налична и евентуално всеки има вкъщи си.

Свикнали сме с концепцията, че кафето се добавя най-добре със захар, мляко, даже канела. Но в действителност добавката, с която здравните специалисти предлагат да свикнем да го пием, е.

Те изясняват, че какаото на прахуляк, сходно на кафените зърна, съдържа флаваноли. За последните се знае, че имат противовъзпалителни резултати, отпускат кръвоносните съдове и оказват помощ кръвната захар да остане под надзор.
 Снимка 653388

" Доказано е, че флаванолите понижават възпалението и усъвършенстват притока на кръв, което може да повлияе позитивно на здравето на сърцето и да балансира кръвното налягане ", допълват експертите.

Важно е да уточним също обаче, че какаото и не са едно и също нещо. Какаото на прахуляк е с по-ниско наличие на наситени мазнини и добавена захар (стига да не е подсладено), по тази причина е и по-полезно.

Неподсладеното обаче нормално е леко горчиво, по тази причина и когато го прибавяме в кафето си, е добре да внимаваме с количеството. И въпреки всичко, доста от него даже не ни е и нужно. За да извлечем изгодите от комбинацията му с кофеиновата напитка, са ни задоволителни до една-две лъжички за целия ден.
 Кафето и връзката му с понижения риск от развиване на синдром на раздразнените вътрешности
Неочакваната изгода от пиенето на кафе

Още една причина да стартираме деня с кофеин

Според спомагателните препоръки на здравните специалисти е добре като цяло да се въздържаме от прибавянето на сметана, захар или сиропи в кафето си. Освен че в тях има доста калории и способстват за наддаването на тегло, са нездравословни и за сърцето, написа.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР