Кафето е една от най-популярните напитки в цял свят. Милиарди

...
Кафето е една от най-популярните напитки в цял свят. Милиарди
Коментари Харесай

Внимание! Учените откриха смъртоносна опасност от кафето

Кафето е една от най-популярните питиета в целия свят. Милиарди хора по света всеки ден стават с чаша кафе. Пиенето на напитката се е трансформирало и в нещо като обред при обществените ни контакти. Учени от целия свят обаче всекидневно спорят за изгодите и минусите за здравето от постоянната консумация на кафе.

Повечето специалисти са обединени към изказванията, че тази напитка е потребна за здравето, в случай че се употребява обаче в избрани количества. Според ново изследване обаче то крие страшна заплаха.

Пиенето на две или повече чаши кафе на ден усилва риска от рак на белия дроб даже при непушачи с 41%. Това е заключението на Американската асоциация за проучване на рака. След разбор на 17 научни публикации, съдържащи данни за 1,2 милиона поданици на Съединените щати и Азия, учените откриха, че не самото кафе убива белите ни дробове, а процеса на печене на зърната.

Кафето ободрява и предизвика тумори

Кафето усилва риска от развиване на израстък в организма, счита кардиолог Юрий Серебрянски. 2-3 чаши кафе дневно е недопустимо огромна доза, която води до дисбаланс на нервната система. Вече е открито, че кафето води до съмнения в кръвната захар, само че също по този начин въздейства и върху имунната система по избран метод. А срив на имунитета от своя страна може да провокира туморен напредък, прибавя лекарят.

Все още не се знае тъкмо какви механизми провокират развиването на рак. Учените търсят отговор, надълбоко изучавайки имунната система. Експертът отбелязва, че от тези райони на света, където се отглежда кафе, няма информация за всеобщата периодичност на рака. Но въпреки всичко по-добре е да се понижи потреблението на кафе. Юрий Серебрянски поучава да се пие кафе, следвайки образеца на италианците - от чаши за кукли, предопределени за една глътка. Изразът " чаша кафе " би трябвало да се схваща безусловно, акцентира лекарят.

Така наречените кохортни проучвания, т.е. медицински наблюдения на избрана група хора, разрешават да се реши връзката сред кафето и рака. При мощно изпичане на зърната се образуват канцерогени, които могат да се натрупват. С течение на времето, при избрани условия - стрес, непрекъсната отмалялост, нараснало налягане - хубавичко клетка може да стартира да се трансформира в ракова клетка. Макар че това доказателство не е желязно, въпреки всичко е добре да се трансформират навиците ви - да се откажете от мощното кафе в интерес на по-лека напитка, прибавя доктор Александър Серяков.

Лекарят също по този начин счита, че кафето може да предизвика освен рак на белия дроб, само че и рак на панкреаса и пикочния мехур. Има огромна заплаха за вас, в случай че пиете мощно кафе и то повече от пет чаши дневно в продължение на няколко години.

Сърце с ритъма на кафето

Кафето е танин, тъй че въздейства върху кръвното налягане. Сърдечните проблеми могат да бъдат съдбовни. Ако човек пие доста кафе, нещо ще го боли и стомахът - кафето нервира стените на стомаха, изключително на в случай че сте гладни, може да провокира гастрит, споделя онкологът Максим Зинкевич.

Онкологът Искандер Абдулин пък има вяра, че не е нездравословно самото кафе, а методът на неговото ползване.

Тази напитка се употребява от жителите на огромните градове - заради непрекъснат стрес. Пушачите, хората, които използват алкохол и водят затънал метод на живот, пият чаша след чаша ароматно кафе. Спортистите и последователите на здравословния метод на живот пък се пробват да се въздържат от кафето, тъй като на практика няма изгода от тази напитка, прибавя лекарят.

В същото време доста медици, които са поддръжници на здравословния метод на живот, не мислят за деня си без чаша кафе, тъй че изследването на американските учени е сложено под въпрос. Терапевтът Сергей Ануфриев отбелязва, че е мъчно да се създадат научни изводи за връзката сред кафето и рака на белия дроб. Проучванията по този въпрос се нуждаят от инспекция на времето. Но въпреки всичко би трябвало да намалите дневната доза кафе. Здравето несъмнено не е засегнато.

източник: zdrave.to
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР