Кафето е една от най-изследваните и обсъждани напитки. Черното злато

...
Кафето е една от най-изследваните и обсъждани напитки. Черното злато
Коментари Харесай

Как да превърнем сутрешното кафе в здравословен еликсир

Кафето е една от най-изследваните и обсъждани питиета. Черното злато от много време е обект на доста разногласия. Полезно ли е кафето или пък по-скоро ни вреди? И тук, както при използването на алкохол, всичко се крие в умереността и качеството.

Една чаша качествено кафе дневно надали ще ви навреди. По-скоро ще ви ободри, ще ви извърши с готовност за работа, ще усъвършенства паметта ви и ще ви помогне да забързате метаболизма си. От друга страна, несъразмерната приложимост на тази ободряваща напитка ще ви направи раздразнителни, нервни и може доста да навреди на сърцето и мозъка ви.

Но не вредите и изгодите от кафето ще обсъждаме през днешния ден, а по-скоро по какъв начин да прибавим още потребни съставки в него. Защото, за положително или за неприятно, доста хора стартират утрините си точно с чаша горещо кафе.

Ето кои подправки да добавите в кафето за повече оксиданти!

1. Канела в кафето за по-здраво сърце

 канела за по-полезно кафе

Добавянето на канела към утринната ви чаша кафе ще достави мощна доза антиоксиданти. Канелата е цялостна с 41 разнообразни защитни съединения и има една от най-високата антиоксидантна интензивност измежду всички типове подправки.

2. Джинджифил против вируси и мускулни болки

Съдържа обилие от мощни антиоксиданти и противовъзпалителни съединения, които са изцяло способни да понижат мускулната болежка, като в същото време намаляват холестерола и подкрепят храносмилането.

3. Куркума за по-добро храносмилане

 куркумата е потребна съставна част към кафето

Основните лечебни свойства на куркумата са получени от съединението куркумин, което има мощни противовъзпалителни антиоксидантни свойства. Куркумата освен подкрепя храносмилането, само че също по този начин поддържа детоксикацията на черния дроб и даже може да помогне за лекуване на меланхолия. Препоръчваме ви да смесите куркума с малко кокосово масло за вкусно и мощно кафе.

4. Какао за битка с депресията

Какаото съдържа вещество, което дейно ще намали кръвното ви налягане, ще увеличи положителния холестерол, както и ще намали неприятния холестерол. То също по този начин ускорява мозъчната ви мощ, като в същото време усъвършенства настроението ви и се бори с депресията. Препоръчваме да разбъркате една супена лъжица сурово какао на прахуляк в чашата си със утринно кафе.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР