Кадри, разпространени от АП, ги показват да се разхождат из

...
Кадри, разпространени от АП, ги показват да се разхождат из
Коментари Харесай

Намери ли любовта в Бразилия Еманюел Макрон? Сравниха срещите м...

Кадри, публикувани от АП, ги демонстрират да се разхождат из Амазонка и да театралничат под извисяващите се корони на дърветата в бели ризи с копчета. След това те още веднъж стоят близо един до различен и се държат за ръце на лодка, до момента в който Макрон гледа с боготворене Лула, а лицата на двамата водачи са огряни от нежно слънце, написа в своя публикация.

 

В материала се показва още за " доста обятия прегръдки и ръкостискания; усмивки и селфита ". Бразилските обществени медии погълнаха на драго сърце това другарство, а потребителите разгласиха, които съгласно мнозина наподобяват повече на брачен албум, в сравнение с държавно посещаване. В последната вечер от пътуването си Макрон се причисли към тях.

 

" Някои хора съпоставят фотосите от визитата ми в Бразилия с тези от женитба, а аз им споделям: Това беше женитба! " - написа той в X дружно със фотография, на която той и Лула са фотошопирани върху плаката на кино лентата " La La Land " вместо Райън Гослинг и Ема Стоун. " Франция обича Бразилия и Бразилия обича Франция! "



Лула отговори на обявата му със знамената на двете страни и емотиконка с въртящи се сърца. Срещата им представляваше самобитно доближаване, откакто връзките сред Макрон и предшественика на Лула, крайнодесния президент Жаир Болсонаро, се утежниха, защото по време на неговото ръководство обезлесяването на Амазония доближи 15-годишен връх. А през 2023 година, първата година от последния си президентски мандат, Лула подразни европейските водачи с изказванията си, че Украйна и Русия са решили да стартират война и че Съединени американски щати и Европейският съюз " подтикват " боевете. Това провокира остри упреци и от двете страни.

 

Отсъствието на Макрон беше видяно и на срещата на върха за Амазонка в бразилския град Белем предходната година. Вместо това той изпрати посланика на Франция в Бразилия, който представляваше нейната амазонска територия Френска Гвиана. Обезлесяването през първата година от мандата на Лула понижа с към половината, до петгодишно дъно.

Първият ден от визитата на Макрон го води точно в Белем, който през 2025 година ще бъде хазаин на конференцията за климата COP30. Той и Лула оповестиха проект за консумиране на 1 милиарда евро (1,1 милиарда долара) в Амазония, в това число елементи от тропическите гори във Френска Гвиана. На идващия ден те пуснаха на вода подводница, издигната по френска технология в корабостроителница край Рио де Жанейро.

 

Като във всеки брак, обаче, и тук не всичко е цветя и бели гълъби. В послание към управителни фрагменти в Сао Пауло Макрон разкритикува комерсиалното съглашение, за което Лула упорства пред Европейски Съюз и южноамериканския блок Меркосур, като съобщи, че то е " извънредно " и остаряло и се нуждае от преправка, с цел да се вземе поради изменението на климата. Сред европейските водачи, Макрон най-открито се опълчва на комерсиалното съглашение.

 

Лула съобщи пред кореспонденти в четвъртък, че предлагането в този му тип е доста по-обещаващо. Преди отпътуването на Макрон Лула му подари пет от най-хубавите бразилски сирена, с цел да " може да ми каже какво мисли за тях ", написа бразилският водач в четвъртък вечерта в X.

 

Превод и редакция ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР