Кадри Нова ТВНавлизаме в сезона на грипните вируси и сезонните

...
Кадри Нова ТВНавлизаме в сезона на грипните вируси и сезонните
Коментари Харесай

Доктор Ненков: Всички лекарства да се изписват по електронен път

Кадри Нова ТВ

Навлизаме в сезона на грипните вируси и сезонните болести.
Точно в този момент, когато се усилват и визитите при лекарите и потребността от медикаменти, пристигна и хаоса с електронните предписания.
Оказа се доста лекари не са подготвени да преминат напълно на тях. Мнение по въпроса изрече лекар Ненков, който сега също е с висока температура и вирусно заболяване.

Според него здравните експерти би трябвало да обезпечат нужния програмен продукт за определяне на електронни предписания, тъй като в този момент, в случай че те прегледа пулмолог и ти изпише антибиотик, персоналният доктор е този, който би трябвало да го изпише. Той е медикът, който ще носи отговорност. Д-р Ненков е „ за ” всички медикаменти да се изписват по електронен път.



Няма никаква драма с тези предписания. Всеки е задължен да се достави със съответния програмен продукт и да си изписва лекуването и да носи отговорност. Всяко едно лекарство би трябвало да бъде изписвано електронно. Всичко ще се подреди. Това, че тук има една фейсбук експозиция „ оле, оле “ какъв брой е комплицирано. Това, че майката е решила да даде антибиотик на детето, с цел да му смъкна температурата и не съумява, това не е драма. Това, че е решила да го остави в къщи и след 10 дни отива за записка при персоналния доктор, няма да стане по този метод. За да бъде издадена записка или рецепта, пациентът би трябвало да е прегледан.



Електронизацията не значи, че ще вдигнеш телефона и ще поръчаш на лекаря каквото ти си решил щото си прочел в интернет.



Анестезиологът разяснява и зачестилите случаи, в които посредством изкуствен интелект, се употребяват лицето и гласа му, с цел да се популяризират лекарства, които е допустимо да са рискови.

„ Никога няма да вземам участие в такава реклама. Това е машинация и закононарушение ”, зарече се лекарят.

Самият той е закупил 2 продукта, които е дал на прокуратурата за проучване на съставките и предизвести хората да не имат вяра и да не си стопират предписаното лекуване поради такава агитация.
Източник: vihrogon.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР