Кадри Нова твБившо военно поделение на Черноморец, разположен върху 133

...
Кадри Нова твБившо военно поделение на Черноморец, разположен върху 133
Коментари Харесай

Държавата продава за жълти стотинки военно поделение на Черноморец, хората твърдят: Земята си е наша, върнете ни я!

Кадри Нова тв

Бившо военно отделение на Черноморец, ситуиран върху 133 декара земя, с решение на Министерски съвет ще се продава като данъчната оценка е 727 706 лв.. Местните пресмятат, че това е към 4, 20 лв. на квадратен метър. Жителите на Черноморец настояват, че земята зад портала на поделението е тяхна благосъстоятелност. Бившият кмет на Черноморец Милчо Димов е и ръководител на Сдружението " Да запазим земеделските земи на Черноморец ". Преди три години хората стачкуваха с плакати и подписка против продаването на парцела. Сега хората още веднъж са на улицата, споделя репортерът на Нова тв Цеца Алексова.

Черноморец е населено място на морето, от което са отнети доста земи за военни потребности. На територията му има три язовира и четири вилни зони, за построяването на които също са отнети зами от хората. Затова ние в този момент се борим да ни се възвърне това, което по документи е възобновено от поземлена комисия, само че не е върнато, тъй като съставлява военни поделения ", разяснява Милчо Димов. " МО лишава тази земя с постановления на Окръжния национален съд за потребностите на защитата, като те го вземат за прилагане от тогавашната земеделска кооперация. Това е оправданието на страната, че земята е платена. Тя не е платена и те нямат подобен документ, тъй като кооперациите в никакъв случай не са изали земя. Тя е на притежателите, които са били в тази кооперация ", изясни още той.

  " Част от земята ми е завещание от дядо ми. Не мога да си я върна, тъй като военните са поставили ръка върху нея ", изясни една от локалните жителки. Хората споделиха, че към този момент 30 години се борят да си възстановят наследствените земи.

Местните даже са съгласни против оповестената от страната цена за квадрат - 4,20 лева, да си я платят, само че да си я върнат.

От Министерство на защитата настояват, че земята нямало да се продава, без значение от решението на Министерски съвет, защото терена още не бил включен в листата на утвърдените от министъра на защитата парцели. Категорични са, че ниската цена за квадратен метър е единствено данъчна и при продажба ще бъде поправена.



ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментар
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР