Кадри: Нова ТвДа, докато няма пълната информация, не трябва да

...
Кадри: Нова ТвДа, докато няма пълната информация, не трябва да
Коментари Харесай

Експерти с плашеща хипотеза защо на оръжията на атентатора от Нова Зеландия се виждат надписи на кирилица

Кадри: Нова Тв

" Да, до момента в който няма цялостната информация, не би трябвало да се изключва нито една опция. Не е ясно с кого се е срещал и каква е била задачата на визитата. Добре, че той към този момент е арестуван и може да се получи информация и от него. За нас остава значимо да се разбере каква е връзката с нас и с Балканите. Това съобщи в ефира на " Събуди се " по Нова Тв специалистът по сигурност Йордан Божилов по отношение на атентатът в Нова Зеландия.
``
реклама 

" По принцип на територията на балканските страни върви радикализация. Обикновено обаче приказваме за коренен ислям. В случая приказваме обаче за антимюсюлманска радикална смяна ", добави той.

В студиото дружно с него бе и специалистът по сигурност и някогашен началник на ЦСБОП Тихомир Стойчев: " Аз мисля, че ние сме обезпокоени от дълго време. В главите на представителите на радикалния ислям, светът се дали на две. Досега, с помощта на демократичните промени и влизането на демократичните промени на държание, земята на войната не реагираше. Доста от дълго време обаче се заприказва за възставащите идентичности. Възможността разнообразни хора да пътуват на всички места е обосновано от развиването на глобализацията, само че виждаме, че това може да има и негативни последици ", съобщи той.
 



" Бихме могли да търсим и прилика с братя Царнаеви, които в Бостън, по време на маратона, взривиха своите устройства. България би трябвало да отговори доста бързо. Виждаме, че с изключение на надписи на кирилица има и надписи на грузински ", сподели той.
 
" Този човек се е готвел и се е стимулирал изцяло самичък. Трябва да се направи претършуване на местата, на които е спал. Трябва да се види дали не е не запомнил нещо ", сподели още Стойчев.
 
Божилов – " Има настоящи паравоенни формирования на Балканите, които не би трябвало да бъдат подценявани по никакъв метод. В случая би трябвало да се върнем към историята и културата на Нова Зеландия и Австралия. Те означават Ден на Анзак, във връзка дебаркацията при галиополската интервенция. Тогава умират доста хора. Това е техен народен ден и празник. В съзнанието на доста хора това е денят на сражението сред тях и Османската империя. В съзнанието на доста хора може да се придвижи като стълкновение против мюсюлмани. Виждаме на оръжията да написа точно за борби против османците. Това е ден на гордостта и основаването на нациите в Австралия и Нова Зеландия. Не изключвам този претекст ", съобщи Божилов.

Според него атентаторът е работил самичък: Има доста самоизява и самореклама. Това нормално не приказва за организация, тъй като там се прикриват участниците. Най-вероятно той е бил самичък ", сподели той.
 
" Освен това, той е изписал имена на единаци, направили атентати против мюсюлмани. Мисля, че той е работил като независимо радикализирал се ", добави Божилов.

" Самият конфликт сред християнския и мюсюлманския свят води до двустранна радикализация. Този човек, пътувайки по нашите земи, е виждал знаци на османското принуждение и осъзнава какво се случва в този момент. Вижда се, че на местата, на които обичайно отсъстват мюсюлмани, към този момент живеят точно такива. Вече не ни превземат с джихад, а безшумно ", сподели Стойчев.
 
" Нормално е човек на 28 години, който не е имал кой знае каква реализация в обществото, да извърши нещо такова. Едва ли е удовлетворен от напредването си в обществената подчиненост. Този човек е решил че светът му се разрушава и е желал да отговори от името на всички християни ", приключи Стойчев.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР