кадри bTVТравмите в детството могат да съсипят един млад живот.

...
кадри bTVТравмите в детството могат да съсипят един млад живот.
Коментари Харесай

Осакатеният от пиратка българин Боти има мега успешна кариера: Аз пазя света от Терминатора!

кадри bTV

Травмите в детството могат да съсипят един млад живот. Има случаи обаче, в които претърпян тежък случай могат да станат вдъхновението, които да изведат един човек до върховете на триумфа. Нещо сходно се случва с българина Боти Диманов, който има мега сполучлива кариера, освен това в една от най-модерните сфери – изкуствения разсъдък. Той описа историята си в „ Преди обед “ по bTV.

Професията на Боти е най-общо казано „ лекар “, който „ лекува “ изкуственият разсъдък. На фона на всеобщия взрив на приложения като ChatGPT и други сходни, които могат по поръчка сами да пишат текст, да основават картини или музика, в тази напълно нови сфери се виждат и доста неточности. Именно за откриването и отстраняването им се грижи Диманов, който е приключил компютърни науки в Кеймбридж.



Той декларира, че пази света от Терниминатора. Казано по различен метод, той следи изкуственият разсъдък да не взема независими решения в ущърб на човечеството или да не се обърне против хората, както се случва в едноименната поредност от филми с Арнолд Шварценегер.

Като дребен обаче Боти претърпява голям смут и остава без пръст поради игра с пиратка. Заедно с други деца той гърмял бомбички в Южния парк в София, когато скитник излязъл от дърветата и ги подгонил. Те обаче решили да се пазят и посрещнали мъжа с гърмежи. В този миг една от пиратките избухнала в ръката на Боти. В разследване на това той губи палеца на дясната са ръка вечно.



Диманов съобщи, че приема това като урок от ориста. „ Това е едно от най-хубавите неща в живота ми. Изгубих пръст, само че научих, че когато ни се случва нещо такова, то е с цел да ни покаже верния път “, изясни Боти. Оказа се също, че името му не е прякор, който идва от това, че работи с ботове, а е интернационална форма на името Ботьо, което е наследил от предците си. Майка му му дала това име, тъй като от самото му раждане се надявала на триумфа му в чужбина.



Боти Диманов сподели, че по едно и също време желае да е бизнесмен като Илон Мъск, само че дружно с това се изкушава да е и изобретател като Томас Едисън. Засега той развива компанията си, само че се надява след 5-6 години, когато тя пусне акции на борсата, да дойдат огромните пари. Диманов изясни също, че множеството проблеми с изкуствения разсъдък идват от това, че той или не разполага с задоволително информация или не е тестван за всички обстановки и при смяна в средата се обърква.

Източник: vihrogon.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР