Където и да се намирате, пускането на музика от преносим

...
Където и да се намирате, пускането на музика от преносим
Коментари Харесай

Крупна глоба за прекалено силна музика на плажовете в Португалия

Където и да се намирате, стартирането на музика от портативен високоговорител на обществено място може да бъде освен смущаващо, само че към този момент даже и глобено. Разбира се, в случай че го вършиме, когато сте сами, това е отлично. Но в случай че някой различен го прави? Най-често това е дразнещо.

Плажът е едно от местата, където сигурно ще намерите хора, които имат личен плейлист, който постоянно не кореспондира с музикалните усети на близките - а на Португалия, известна с живописните си плажове, към този момент публично не й е все едно.

Националната морска администрация на Португалия (AMN) разгласи, че възнамерява да наложи на плажуващите голяма санкция от 36 000 евро за прекомерно мощно стартиране на музика на плажовете. Според Evening Standard самостоятелните санкции за стартиране на мощна музика ще стартират от 200 евро, като при последващи нарушавания могат да набъбнат до 4000 евро. Максималната санкция, която може да бъде наложена на група хора, е 36 000 евро. Не излиза наяве какъв брой мощна музика е неприемлива, както и какъв брой тъкмо хора са група, и дали не се визират аматьорски поп и рок банди. AMN просто разгласи, че " на плажовете са неразрешени портативни високоговорители със мощ на звука, която може да тормози другите плажуващи ", и че недоволства за звук могат да се подават както от туристи, по този начин и от локални поданици.

Португалия не е единственото място в Европа, което се бори против шума, породен от гости и туристи. Хърватският град Дубровник неотдавна забрани куфарите на колелца в опит да понижи шума, който те подвигат по средновековните улици на града. Ако това лято планирате да се забавлявате на плажа в Португалия, може би е най-добре да не забравяте слушалки, написа dir.bg.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР