Къде потъват парите за бездомните кучета в София? Оказва се,

...
Къде потъват парите за бездомните кучета в София? Оказва се,
Коментари Харесай

Бездомните кучета в София: Много пари, много въпроси, малко отговори

Къде потъват парите за бездомните кучета в София? Оказва се, че с години столичното общинско дружество " Екоравновесие " не е отписвало умряли кучета.

За последните 4 години в София доклад за умрелите кучета в този общински подслон в Горни Богров няма. След наше питане получаваме броя за 2017 година – 518. Общинският консултант Марта Георгиева обаче изисква " Екоравновесие " да опише и микрочиповете на животните. Отказали й информацията.

В опит да покажат какво се случва зад стените на кучкарника Марта Георгиева и други общински съветници влизат със скрита камера. Тя демонстрира по какъв начин през годините, в които липсват данни, приюта прикрива смъртността на дребните кученца, а в това време регистрира средства за тяхното развъждане. Получават неразбираемо пояснение за това какъв брой кученца подхождат на една численост.

Във втория подслон на „ Екоравновесие” в Сеславци сега се съхраняват труповете на животните, защото приютът е в затворен за ремонт към този момент съвсем 2 години. Оказва се обаче, че с изключение на телата на умрелите там има и близо 20 живи кучета.

Директорът на предприятието твърди, че няма проблем и „ цивилен надзор се реализира ежедневно”. Правим опит за „ цивилен контрол” на приюта в Сеславци. Отказват ни достъп… тъй като са в ремонт. Заплати за работа в нефункциониращия подслон сега получават ветеринарен доктор, фелдшер, гледачи и шеф.

--> След излъчения материал през вчерашния ден от общината през днешния ден отхвърлиха изявление и достъп на екипа ни до общинския подслон. Не дадоха отговор и на въпросите за какво в приюта се нарушават настоящите наредби в закона.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР