Къде е ураганът Идалия сега? Кога ще пристигне във Флорида? Ето прогнозата

...
Предвижда се ураганът Идалия да се засили в голяма буря,
Коментари Харесай

Предвижда се ураганът Идалия да се засили в голяма буря, докато се движи над Мексиканския залив към крайбрежието на Персийския залив на Флорида, носейки проливен дъжд, поривисти ветрове и опасни бури в щата.

Почти цялото крайбрежие на Персийския залив — заедно с Кий Уест и Долните Флорида Кийс — са под наблюдение и предупреждения за урагани, тропически бури и бурни вълни. Училищата и летищата започнаха да обявяват затваряне преди очакваното пристигане на Idalia в сряда. А някои окръзи вече наредиха задължителни евакуации.

Какъв тип буря ще донесе Идалия на щата? И когато? Ето какво показва следата:

Къде е Идалия сега? И колко силен е?

Ураганът Идалия, буря от категория 1, беше на около 135 мили западно-югозападно от Драй Тортугас и на около 320 мили югозападно от Тампа рано във вторник, според Националния център за ураганите 8 ч. предупредителен сигнал. Движи се на север със скорост 14 мили в час с максимални постоянни ветрове от 80 мили в час.

Ураганните ветрове се простират до 15 мили от центъра, а ветровете със сила на тропическа буря се простират до 260 мили.

Къде отива Идалия? Колко силен ще бъде?

Очаква се Idalia да набере скорост и сила, докато се движи над източния Мексикански залив във вторник, към западното крайбрежие на Флорида. Прогнозата на центъра за урагани показва, че Идалия се засилва в ураган от категория 3 с максимални постоянни ветрове от 120 мили в час рано в сряда преди очакваното му приземяване покрай района на Биг Бенд в щата.

Прогнозата показва, че бурята отслабва обратно в категория 1 ураган, докато пресича щата в сряда и в Джорджия. Трябва да отслабне отново в тропическа буря, докато се придвижи към бреговата линия на Каролина и обратно в Атлантическия океан в четвъртък.

Какъв тип време ще донесе Идалия във Флорида?< /h3>

Синоптиците очакват бурята да донесе ураганни и тропически буреносни ветрове, проливен дъжд, опасни животозастрашаващи бури, някои възможни торнада и опасни условия за сърф и разкъсващи течения по крайбрежието на Персийския залив на Флорида. Прогнозите за тропическа буря ще започнат във вторник в Драй Тортугас, близо до Кийс, и части от крайбрежието на Персийския залив на Флорида, които са под предупреждение за тропическа буря.

▪ Дъжд: Части от западното крайбрежие на Флорида, Флорида Panhandle , югоизточна Джорджия и източната Каролина се очаква да видят 4 до 8 инча дъжд до четвъртък, като в някои райони е възможно да има до 12 инча дъжд, предимно близо до очакваното пристигане на бурята в северна Флорида.

“ Райони с внезапни и градски наводнения, някои от които може да са значими на местно ниво, се очакват в части от западното крайбрежие на Флорида, Флоридския панхандъл и южна Джорджия, започвайки от днес до сряда, разпространявайки се в части от източната част на Каролина от сряда до четвъртък," каза центърът за ураганите.

▪ Буря: Идалия също се прогнозира да доведе до животозастрашаваща буря до крайбрежието на Персийския залив на Флорида, като някои части на щата се очаква да видят до 12 фута вълна, според центърът за урагани.

Idalia наблюдава и предупреждава във Флорида

Ето какво казва Националният център за урагани:

▪ Предупреждение за урагани: средата на Longboat Key на север до Indian Проход, включително Tampa Bay

▪ Наблюдение на урагани: Englewood до средата на Longboat Key

▪ Предупреждение за тропическа буря: Chokoloskee на север до средата на Longboat Key; западно от Индианския проход до Мексико Бийч в Bay County; Сухи Тортугас; и Себастианския вход във Флорида до Алтамаха Саунд, Джорджия.

▪ Наблюдение на тропически бури: Долен Флорида Кийс западно от моста на Седемте мили

▪ Предупреждение за буря: Енгълуд на север до Индианския проход , включително Tampa Bay

▪ Storm Surge Watch: Chokoloskee на север до Englewood, включително Charlotte Harbour; устието на река Сейнт Мери до река Саут Санти в Южна Каролина

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР