Къде е Жан Виденов? Въпросът тревожи социалистите, след като вчера

...
Къде е Жан Виденов? Въпросът тревожи социалистите, след като вчера
Коментари Харесай

Тревога в БСП. Къде е безработният Жан Виденов?

Къде е Жан Виденов? Въпросът тревожи социалистите, откакто през вчерашния ден стана ясно, че някогашният министър председател на алените е незает и с него няма връзка. Виденов е бил скъсен от Европейското висше учебно заведение по стопанска система и мениджмънт в Пловдив от 2 октомври. Освободени са и всички преподаватели, а студентите са пренасочени в други вузове, заяви 24plovdiv.bg. Университетът е в неплатежоспособност.

Никой от досегашните сътрудници на някогашния министър председател не знае къде е той, нито с какво се занимава. Телефонът му е изключен, заяви „ Марица ”.

Проверка на dir.bg в уеб страницата на университета сподели, че последната преподавателска изява на доцент Жан Виденов е била в края на лятото на 2020 година Тогава е разгласен иден държавен изпит по британски език за бакалаври от компетентност " Мениджмънт в туризма ", който някогашният министър председател е председателствал. Виденов, с изключение на учител по управнически дисциплини, беше и основен секретар на вуза.

От пловдивското отделение на Национален осигурителен институт обявиха, че 61-годишният експремиер, който в това време стана доцент, не се е записвал в Бюрото по труда, нито пък се е пенсионирал, защото няма навършена възраст.

" Още предходната година Жан ми се оплака, че нещата в Европейското висше учебно заведение по стопанска система и мениджмънт не вървят, тъй като нямали студенти. Предложих да му оказа помощ. Но той ми сподели: " Ще се оправя ", описа пред 24plovdiv.bg Ангел Димов, някогашен народен представител от Българска социалистическа партия по времето на Виденов и негов непосредствен другар. Според него Виденов няма да остане на улицата, тъй като " на всички места ще го вземат с неговото обучение, познания и опит ". Бившият министър председател имал и предложения за връщане в политиката, само че отказвал.

Виденов ще остане запомнен с най-голямата икономическа и финансова рецесия, в която държавното управление му хвърли България. То провокира банкови банкрути и хиперинфлация, позволи зърнена рецесия и празни магазини. Виденов бе свален от власт на 10 януари 1997 след месец митинги в цялата страна и взлом на Народното събрание.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР