Къде е двойният убиец от Соло“: Ще бъде ли екстрадиран

...
Къде е двойният убиец от Соло“: Ще бъде ли екстрадиран
Коментари Харесай

Къде е двойният убиец от „Соло“: Ще бъде ли екстрадиран Илиян Тодоров от Узбекистан


Къде е двойният палач от „ Соло “: Ще бъде ли екстрадиран Илиян Тодоров от Узбекистан. Тодоров беше хванат на летището в Ташкент през март след 12 години търсене.

Изпълняващият функционалностите основен прокурор Борислав Сарафов организира среща с представители на Главната прокуратура на Република Узбекистан. Той сложи въпроса за екстрадицията на оповестения за търсене с Европейска заповед за арест Илиян Тодоров, който бе открит
в Узбекистан през март т.г.
Тодоров има влезнала в действие присъда за убийството на двама младежи до дискотека „ Соло “, гр. София, както и за опит за ликвидиране.

Главният прокурор акцентира предпочитания темперамент на проблема за българската страна и нуждата лицето да изтърпи наложеното му от Върховния касационен съд през 2013 година наказване „ пожизнен затвор “ в Република България.
Начело на узбекистанската делегация
е Нозим Абас Угли Ходжаев – заместител началник на отдел „ Международен “ на прокуратурата в Узбекистан. От българска страна на работната среща участваха заместител основният прокурор Мария Павлова, Цветомир Йосифов, завеждащ отдел „ Международен “ към Върховна касационна прокуратура, Емилия Русинова, заместител на административния началник на Апелативна прокуратура-София, Илиана Кирилова, административен началник
на Софийска градска прокуратура.
Сарафов разиска с представителите на узбекистанската прокуратура опциите за задълбочаване на двустранното съдействие по наказателноправни въпроси, битката с проведената престъпност и противодействието на противозаконната миграция.

В началото на март прокуратурата изпрати на Министерството на правораздаването документите на Главната прокуратура на Узбекистан за екстрадицията на Илиян Тодоров.
Младежът бе арестуван в Ташкент.
Тодоров бе наказан дефинитивно през 2013 година от висшия съд, четири години след случая, при който починаха 21-годишният хокеист Кирил Въжаров и негов другар Васил Александров.

В края на 2013 година Интерпол разгласи за търсене Тодоров. През годините той изпрати няколко видеообръщения, в които оспорваше присъдата си.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР