Къде да закупите застраховка за дългосрочни грижи

...
Докато планирате пенсиониране, може да сте съсредоточени до голяма степен
Коментари Харесай

Докато планирате пенсиониране, може да сте съсредоточени до голяма степен върху подреждането на вашите пенсионни спестявания. И това е умно нещо, върху което да се съсредоточите, тъй като ще трябва да отделите достатъчно пари, за да поддържате начина си на живот, след като спрете да работите. Но ако не сте внимателни, други важни компоненти на вашия финансов план, като например застраховка за дългосрочни грижи, може да пропаднат през пукнатините.

Въпреки че застраховката за дългосрочни грижи може да не е първото нещо, за което се сещате, когато планирате пенсиониране, този тип покритие може да бъде от жизненоважно значение за поддържане на вашите финанси в ред. Застраховката за дългосрочни грижи помага да се покрият разходите за набор от услуги и подкрепа, от грижи в дома за възрастни хора до помощ вкъщи при ежедневните дейности. И ако имате нужда от тях, тези услуги могат да бъдат много скъпи, така че застрахователната полица за дългосрочни грижи има смисъл за повечето пенсионери.

Но преди да закупите полица, трябва да знаете какви са вашите възможности за получаване на такъв. И така, къде можете да закупите застраховка за дългосрочни грижи?

Започнете и разгледайте опциите си за застраховка за дългосрочни грижи тук.

Къде да закупите застраховка за дългосрочни грижи

Има няколко различни начина за закупуване на застраховка за дългосрочни грижи. Обикновено можете да закупите полица, като използвате една от следните опции:

Застрахователни компании

Най-често срещаното място за закупуване на застраховка за дългосрочни грижи е чрез традиционни застрахователни компании. Тези компании предлагат разнообразие от застрахователни полици за дългосрочни грижи, които могат да бъдат съобразени с вашите специфични нужди и бюджет. Когато обмисляте застрахователни компании, важно е да:

Пазарувате наоколо: Получете оферти и подробности за полици от множество застрахователи, за да сравните разходите, опциите за покритие и условията на полиците. Проверете финансовата сила: Оценете финансовата стабилност и репутацията на застрахователната компания, за да гарантират, че могат да изпълнят задълженията си, когато трябва да предявите иск. Разберете полицата: Прочетете внимателно документите за полицата, за да разберете какво е покрито, всякакви изключения, периоди на изчакване и задействания на обезщетения.

Разберете как застраховката за дългосрочни грижи може да ви бъде от полза тук.

Застрахователни агенти и брокери

Застрахователните агенти и брокери могат да ви помогнат да намерите най-добрата застраховка за дългосрочни грижи. Те могат да предоставят насоки за избор на политика и да ви помогнат да намерите план, който е в съответствие с вашите финансови цели. Работата с агент или брокер може да бъде особено полезна, ако не сте запознати със застрахователната терминология или искате персонализиран съвет.

Независими брокери: Независимите брокери работят с множество застрахователни компании и могат да ви предоставят оферти и опции за полици от различни застрахователи , което ви позволява да сравните и изберете най-подходящия. Каптивни агенти: Каптивните агенти представляват една застрахователна компания и могат да предлагат полици само от тази конкретна компания. Въпреки че възможностите им са ограничени, те може да имат задълбочени познания за компанията, която представляват.

Онлайн застрахователни пазари

През последните години онлайн застрахователните пазари се превърнаха в удобни платформи за сравняване и закупуване на дългосрочни застраховка за срочни грижи. Тези платформи ви позволяват да въведете вашата информация и предпочитания, за да получавате оферти от множество застрахователи, което опростява процеса на пазаруване. Започнете тук сега.

Спонсорирани от работодателя планове

Някои работодатели предлагат застраховка за дългосрочни грижи като част от техния пакет от доходи на служителите. Тези планове могат да бъдат достъпен начин за осигуряване на покритие, тъй като работодателите често договарят групови ставки, което прави премиите по-достъпни от индивидуалните полици. Въпреки това, тези планове може да имат ограничени опции за персонализиране и може да подлежат на промени, ако напуснете работата си.

Членски организации и афинитетни групи

Някои членски организации, като AARP (известен преди като Американската асоциация на пенсионерите), предлагат застраховка за дългосрочни грижи на своите членове. Тези планове може да предоставят специални отстъпки или предимства на членовете, което ги прави привлекателна опция за тези, които отговарят на условията.

Хибридни полици

Хибридните полици съчетават животозастраховане или анюитет с дългосрочни грижи покритие. С тези политики можете да получавате обезщетения за дългосрочни грижи, ако е необходимо, или да оставите обезщетение при смърт на вашите бенефициенти, ако не се изискват дългосрочни грижи. Хибридните полици могат да бъдат закупени чрез застрахователни компании или финансови съветници.

Изводът

Закупуването на застраховка за дългосрочни грижи е проактивна стъпка към осигуряване на вашето финансово бъдеще и гарантиране, че получавате грижите имате нужда, докато остарявате. Когато решавате къде да закупите застраховка за дългосрочни грижи, е изключително важно да вземете предвид вашите индивидуални нужди, бюджет и предпочитания. Но независимо дали избирате традиционна застрахователна компания, работите с агент или брокер или проучвате алтернативни възможности, не забравяйте да проучите задълбочено и сравните полиците, за да намерите покритието, което отговаря на вашите цели за дългосрочна грижа.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР