Кадър: novini.bgНе за първи път Виктор Орбан е на посещение

...
Кадър: novini.bgНе за първи път Виктор Орбан е на посещение
Коментари Харесай

Борисов и Орбан: България е най-сигурната граница на ЕС

Кадър: novini.bg

Не за първи път Виктор Орбан е на посещаване у нас. Разговаряхме по доста тематики.Това съобщи министър-председателят Бойко Борисов по време на взаимна конференция с унгарския си сътрудник Виктор Орбан, който е на посещаване у нас.

По думите на унгарския министър председател той е изразил пред Борисов другарството на унгарския народ, оповестява Novini.bg.

Виждам развиването на българската стопанска система. Желаем и ние унгарците да участваме в това развиване на България и каним и българските вложители да вземат участие в развиването на Унгария, съобщи Орбан.

Двамата са разискали и въпросите на миграцията и границите в Европейски Съюз. Границите би трябвало едновремeнно да се охраняват  и в същото време да се подписват съглашения по този въпрос, сподели Орбан.

Сега се отвори нова врата за взимане на решение за интеграницията на Балканите в Европа. България би трябвало да бъде член на Шенгенското протранство, само че още не е, сподели Орбан. България поема историческа отговорност и взима в свои ръце този въпрос, уточни още унгарският министър председател.

Дискусията за наложителните квоти в действителност стимолира миграцията, счита Орбан.

Миграцията е рискова за сигурността и за европейската християнска просвета. Ние сме изработили лични оферти, пакет от оферти, които предавам на премиера Борисов да ги прегледа, сподели Орбан.

България заслужава самопризнание, тъй като охранява въшните граници. Границите могат да се опазят единствено с решителни ръководители. Вашият министър председател не е значим единствено за вас, само че и за Унгария, мога да приказвам единствено с самопризнание за европейската взаимност, коменртира още унагрският министър председател.

Премиерът Бойко Борисов съобщи още един път, че България е най-сигурната граница на Европейски Съюз. В доста страни се тресе политическата класа от това по какъв начин да се реши казусът с миграцията, уточни министър председателят Борисов.

По думите му хот спотовете за мигранти би трябвало да са на границата на конфликтните страни.

Аз съм оптимист по тематиката за Западните Балкани, съобщи още министър председателят Борисов.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР