Кадър: Нова ТвВ Плюс Минус по Нова Тв бившият министър-председател

...
Кадър: Нова ТвВ Плюс Минус по Нова Тв бившият министър-председател
Коментари Харесай

Иван Костов отговори на Петър Стоянов дали е продал Нефтохим на руснаците заради личен интерес, а за БГА Балкан каза...

Кадър: Нова Тв

В Плюс Минус по Нова Тв някогашният министър-председател на България Иван Костов разяснява упрека към него на някогашния президент Петър Стоянов, който беше споделил, че приватизацията на Нефтохим е кошмарна ликвидация и Костов го е продал на руснаците с някакъв персонален интерес надали не.

``
реклама

Иван Костов засегна и тематиката за валутния ръб в България.

Ето какво сподели Костов:

„ За Нефтохимик съм го споделил с цифри, финансов и статистически метод. В книгата си съм разказал за договорката с Нефтохим, явно, че е бил подведен Петър Стоянов.

Кремиковци банкрутира по натурален път, защото бе некадърен, а Балкан имаше огромни отговорности.

Аз съм първият, който създава такава обосновка от такова естество. Тогава ме питаха в едно изявление: „ Тези, които не могат да четат числата, какво ще вършат? ” Ами тези, които не могат да четат числата, ще останат в непособност да създадат лична преценка и ще се въздействат и ще бъдат манипулирани...

Валутният ръб не го искахме, само че се съобразихме с условието на интернационалните финансови институции.

Ние сме ходили във Вашингтон, да убедим Международния валутен фонд, факторите, от които зависеше, че може да се оправим без него.

Можехме да се оправим без валутен ръб, безусловно съм сигурен. Може да съм бил доста доверчив, да не съм бил разумен в този миг, само че бях сигурен, че може да се оправим без валутен ръб.

Факторът, който решаваше финасовата стабилизация, е набирането на средства от тези места, които съм показал, и оздравяването на паричната система. След това голям фактор ставаше преструктурирането на стопанската система през приватизацията и реституцията.  

Ако те бяха съгласни да поддържат валутата, ние другото щяхме да го създадем. Поне по този начин съм сигурен. ”

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментар
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР