Кадър: Нова твГинка Върбакова коментира сделката за покупко-продажбата на ЧЕЗ.

...
Кадър: Нова твГинка Върбакова коментира сделката за покупко-продажбата на ЧЕЗ.
Коментари Харесай

Гинка успокои хората! Няма да има промяна в ЧЕЗ, няма да спира тока и няма да препродава компанията на друг

Кадър: Нова тв

Гинка Върбакова разяснява договорката за покупко-продажбата на ЧЕЗ. Тя успокои хората, че смяна няма да има. 

" Ние сменяме единствено собствеността, няма да има смяна в ръководството. Може би само във висшия мениджмънт да има промени, само че те няма да се отразят на потребителите. Ние разчитаме на тези близо 3000 чиновници и специалисти да продължат да си правят работата. Ние разчитаме на това, че купуваме работеща компания, няма да има промени и препродажби. Имайте поради, че процедурата по закупуването беше извънредно дълга, тя върви от съвсем година. Всички договаряния ставаха в Чехия, ние трябваше да потвърдим на няколко равнища, че зад нашите компании стои транспарантна благосъстоятелност. Нашите имена са в медиите от една година, само че никой не се интересуваше. Чак в този момент започнаха спекулациите с името ми ", разяснява Гинка.

" Аз съм крайният притежател. В комерсиалният указател крайният притежател съм аз. Не мога да кажа за какво избраха нас, само че това беше дълга и комплицирана процедура, която изискваше доста финансови и юридически документи. Покупката на активите на ЧЕЗ ще стане посредством привлечени активи с банкова сигурност. Обичайна процедура е да бъдат залагани акциите на сдружението, което ще придобие тези активи " Това сподели Гинка за покупката на ЧЕЗ, която коства оставката Теменужка Петкова.

" Познавам Теменужка Петкова от 20 години. Случайна среща, инцидентно запознанство и дългогодишно другарство. Вижте, тук става дума за чешка компания. Цялата договорка се организира по чешкото законодателство. Всички диалози бяха в границите на естественото. Българските политически лица не са били наясно с това кой стои зад договорката, точно моята компания ", изясни Върбакова. 

Вие сте милионери и нямате проблем да го признаете, установи водещият на Нова тв. " Няма проблем - да. Активите на фирмите ни се правят оценка на над 100 милиона лв. ", разкри още тя. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР