Кадър Нова твДимитър Давидов повече от 30 години живее без

...
Кадър Нова твДимитър Давидов повече от 30 години живее без
Коментари Харесай

Абсурден случай: Мъж живее повече от три десетилетия без самоличност

Кадър Нова тв

Димитър Давидов повече от 30 години живее без идентичност. На 49 години е - без дом и без никаква идентичност, споделя Нова тв.

 

Димитър не съществува в системата на Министерство на вътрешните работи. Преди няколко дни служители на реда го намират беззащитен на улицата. В момента мъжът е настанен в психиатрична клиника. 

Неговият случай не е единствен в историята на страната  ни. В момента се открива неговата идентичност. Защо никой през тези години не се е заинтересувал от него? - той е болен и нежелателен. Ако беше здрав, евентуално службите щяха да се заинтересуват за какво този човек не си вади персонални документи. 

През 2002 година Димитър подпалва жилището си, а преди две години сестра му умира и той остава на улицата с диагноза шизофрения. Преди няколко години служители на реда са го спирали на улицата и даже са му написали акт за това, че е без персонални документи.

Димитър е маркер за това до какъв брой нашето общество е станало безчувствено към болката на другите. Реагираме единствено, в случай че ни загрозяват пейзажа, разяснява началникът на психиатричната болница, където мъжът е настанен за лекуване. В момента от болничното заведение се борят за това Димитър да се снабди с документи за идентичност, с цел да успее да се възползва от обществени и медицински грижи. 

 

 

 

 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР