Кадър: Нова ТвДебатите около приемането за бюджета са доста емоционални,

...
Кадър: Нова ТвДебатите около приемането за бюджета са доста емоционални,
Коментари Харесай

Мария Илиева, ГЕРБ: Бюджетът за догодина е стабилен, българите ще имат по-високи доходи

Кадър: Нова Тв

Дебатите към приемането за бюджета са много прочувствени, само че мога да кажа, че 250 лв. минимална пенсия е един забележителен растеж, тъй като допреди няколко години беше 160 лв.. Да, даваме си сметка, че този растеж към момента не е задоволителен, само че с дребни стъпки вървим напред. Това показа в утринния блок на Нова телевизия националният представител от Политическа партия ГЕРБ Мария Илиева.

,,Нямаме друго отношение към възрастните хора, даже считаме, че те заслужават почтени пенсии, само че в действителност са нужни много средства за преизчисляване на пенсиите. Ние следваме нашата стратегия, а не тази на БСП``, добави Илиева.

,,Трябва да знаем от кое място сме тръгнали, всяка година вървим с положителни темпове и получаваме положителни оценки извън. Нашата цел е да вървим напред, да живеем по-добре``, акцентира тя и посочи, че икономическото развиване на страната се забавя поради ``онези 45 години``.

,,Факт е, че доста имаме да догонваме, обаче вървим с доста положителни крачки. Бюджетът е уравновесен, дава сигурност и българите ще имат по-високи доходи``, увери в умозаключение Мария Илиева.

Нейният събеседник в студиото - Дора Янкова от Българска социалистическа партия, изясни, че не трябва ръководещите непрекъснато да търсят опрощение за тоталитарния режим и съобщи, че пенсиите са извънредно ниски и това е въпрос на друго политическо схващане и възгледи.

,,Ако в  Сребърния фонд имаше тези 10 милиарда лв., нямаше да има проблем да бъдат преизчислени пенсиите. Фондът се пълнеше с продажбите и концесиите, единствено че тези средства са някъде другаде. Не зная къде``, сподели Янкова.

Тя предложи също по този начин да бъде основан Фонд за равнене на разликите сред районите, с цел да може общините да се почувстват по-значими и по-ефективни, тъй като съгласно нея ``пет града в България вървят напред, а всички останали вървят назад``.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести ``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР