Кадър Нова твБългарски роми, емигранти в чужбина, изненадаха семейства в

...
Кадър Нова твБългарски роми, емигранти в чужбина, изненадаха семейства в
Коментари Харесай

Емигранти даряват средства за храна на нуждаещи се в Шумен

Кадър Нова тв

Български роми, емигранти в чужбина, изненадаха фамилии в затруднено състояние в Шумен. Заминалите на работа в Европа шуменци оказват помощ с финансови средства за пазаруване на хранителни артикули в миг на рецесия. Доброволци от града приготвят пакетите и ги раздават по кварталите. Те са за всички хора, които са в потребност -независимо от етноса, споделя Нова тв.

Росица Симеонова е част от екип, раздаващ помощта от българите в чужбина. Тя е здравен посредник в Шумен и също е дала заплатата си в поддръжка на хората в потребност, незабавно откакто беше оповестено изключителното състояние. Споделила в обществените мрежи положителния образец.

" Още същият ден наш непосредствен другар от Германия се обади – Свежен се споделя момчето, той изпрати пари, направихме торбички и от него и по този начин. Има и доста други хора, на които се изпращат пари – в кварталите " Витоша ", " Бялата пръст " и " Дивдядово " – по всички квартали всички са се организирали и раздават торби ", споделя Росица Симеонова.

Така Росица незабелязано почнала да координира и даренията от чужбина. Само за няколко дни сумата трансферирала 3000 евро. Средствата се употребяват единствено за хранителни пакети. Бързо е изработен проект – на кого да бъдат дадени пакетите.

" Като здравни посредници с сътрудника, познаваме доста добре регионите и знаем кои са извънредно нуждаещите се фамилии. И ги избираме - където има многодетни фамилии, където хората са без работа, нямат задоволително приходи, а и то е очевидно ", изясни Росица. А продуктите получават както роми, по този начин и българи.

" Хората, които изпращат парите си, в никакъв случай не държат получателите да бъдат единствено от ромско общество. Казват – на всеки, който има потребност. Което е доста добре и се надявам всеки да го прави, без да има дискриминация сред хората, тъй като сме в доста сложен интервал – безусловно всички – целия свят ", надява се Росица.

Хората, заели се с раздаването на пакети, имат вяра, че положителното би трябвало да се види от всички. Затова разгласяват самодейността в обществените мрежи. Оттам доближава до наши сънародници в чужбина. Които не са забраливи своите съседи и познати в Шумен.  Инициативата за разпределяне на хранителни артикули се разраства и ще излезе от рамките регионалния град. Ще стигнат и до селата, обявиха доброволците.

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Засега няма никакви данни, които да демонстрират, че има някакво нарастване на междинната сезонна смъртност в нито една от страните, което да постанова тази статистика да се оповестява като изключителна вест.

Информирайте се от достоверни източници!

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финансова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
НАПИШИ КОМЕНТАР