Кадър Нова твПрезидентът Радев в момента се държи като опозиционен

...
Кадър Нова твПрезидентът Радев в момента се държи като опозиционен
Коментари Харесай

Плевнелиев: Президентът Радев се държи като подбудител на протестите

Кадър Нова тв

„ Президентът Радев сега се държи като опозиционен водачи и ненапълно като подстрекател на митингите. Той подклажда напрежението, а не трябва да прави това в обстановката, в която се намира страната ”. Това съобщи в ефира на „ Здравей, България ” президентът за интервала 2012 – 2017 година Росен Плевнелиев.

Той бе безапелационен, че не вижда предпоставки за оставка на държавното управление, само че акцентира, че митингите на жителите би трябвало да бъдат чути и институциите да се опитат да оказват помощ на недоволните.

„ Не съм уверен дали не сме очевидци на геополитически конфликт на българска територия и службите би трябвало доста деликатно да ревизират това. Не може коли с съветски регистрационни номера да предвождат митингите. А Русия няма интерес от това България да прави стъпки напред към влизането си в Шенген ”, разяснява Плевнелиев.

Той изрази мнение, че министър председателят губи от това, че не е взел бързо решение да изиска оставката на заместника си Валери Симеонов, откакто той назова майките на деца с увреждания „ кресливи дами с сякаш заболели деца ”.

„ За сходни думи би трябвало да се носи отговорност. Пример за демократична просвета е да си подадеш оставката в сходна обстановка ”, съобщи Плевнелиев.

Той акцентира, че държавното управление на Борисов е постигнало не малко – организира сполучливо европредседателство, подписа исторически контракт за другарство с Македония, а в този момент е на път да отвори вратите на страната ни към Еврозоната и Шенген, с помощта на позитивния отчет от Европейска комисия.

Цялото изявление с Росен Плевнелиев гледайте във видеото.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР