Кадър: Нова телевизияКлиматологът проф. Георги Рачев даде своята професионална прогноза

...
Кадър: Нова телевизияКлиматологът проф. Георги Рачев даде своята професионална прогноза
Коментари Харесай

Климатологът Георги Рачев: От петък започва много сериозно застудяване

Кадър: " Нова телевизия "

Климатологът проф. Георги Рачев даде своята професионална прогноза какво ще бъде времето в идващите дни.

" Днес от запад на изток преваляванията ще стартират да понижават. От петък стартира доста съществено захлаждане ", сподели той.

Проф. Рачев описа, че негови другари планинари са станали очевидци на проливен дъжд на 1800-2000 метра височина, което е извънреден феномен.

" Югоизточна България ще остане под въздействието на топлия фронт. Там ще продължи да вали в обилни количества през днешния ден и могат да се появят проблеми ", предизвести Рачев. 

В София от петък температурите ще стартират да падат осезаемо. По думите на климатолога е изцяло допустимо те да паднат до -10, -15 градуса. " Събота, неделя, понеделник и вторник ще бъдат ледени дни, оптималната температура няма да надвишава 0 градуса ", сигнализира проф. Рачев.

" До момента караме една същинска средиземноморска зима. Февруари по прогноза би трябвало да приключи с към 1,5 градуса над нормата ", заключи той.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР