КадърНова телевизияИнцидент погрешка е станал в пловдивски производствен цех. Американски

...
КадърНова телевизияИнцидент погрешка е станал в пловдивски производствен цех. Американски
Коментари Харесай

Американски военни нахлуха погрешка в цех в Пловдивско. Собственик и работници ще ги съдят

Кадър " Нова телевизия "

Инцидент простъпка е станал в пловдивски индустриален завод. Американски бойци са нахлули вътре, претърсили са го и са респектирали личния състав, оповестява " Нова телевизия ".

Случката, записана от охранителни кaмери, е отпреди дни по време на съюзническо обучение в Чешнегирово. Сега притежателят и служащите в предприятието се канят да съдят всички виновни за излязлото отвън рамките си обучение.

Фабриката безусловно е долепена до военното летище в Чешнегирово, където се е правило огромно обучение. Група военни, въоръжени с къртечници и автомати, прескачат ограда и нахлуват в цеха.

Действието се развива на 11 май. Документирано е от няколкото охранителни камери, ситуирани в цеха. Около 13.30 часа седем въоръжени бойци прескачат оградата и нахълтват в цеха за ексцентрично съоръжение на рафинерии за олио. Първи против тях се оказват Георги и Атанас.

„ Идват отсреща с автомати. Аз се обръщам и той вика „ Седал!Седал! “. Вдигнах ръце. Той може би споделяше на британски да лягаме или не знам какво, но аз като не разбирам седнах. Тук имаше платна. Дойдоха до нас. Двама пък влязоха откъм гърба, вътре в съблекалнята. Оттам се върнаха и всички с ориентирани автомати влязоха в халето ”, споделя Георги Нешев, който работи в цеха.

„ Беше нещо доста ужасно! Уплаших се и дори половин час не мога да отвръщам. Аз почнах да трептя от боязън ”, спомня си сътрудника му Васко.

Въоръжените бойци се разпределили на групи и обходили всички пространства в цеха. Това демонстрират и фрагментите от охранителните камери, с които NOVA също разполага. След като направили  т.нар „ пречистване “ на обекта, напуснали постройката. От боязън служащите не посмели да се обадят на тел. 112, а алармирали притежателя, който по това време не бил във компанията. Той от своя страна отишъл до военното летище, с цел да потърси пояснение за дейностите на натовските бойци.

„ Веднага отидох, защото имаше обучение. Веднага отидох във Военна полиция. Две момчета бяха. Те се обадиха на техен начилник и споделиха, че няма по какъв начин да реагират за това нещо. За мен това е огромна засегнатост. Това е все едно аз съм някакъв терорист. Обиден, потиснат. Все едно ние сме някакви бандити ”, счита притежателят Марин Димитров. Мъжът ще търси правата си по правосъден ред и към този момент е наел юрист.

„ За мен е налице незаконно влизане в непознат частен парцел. Както и считаме, че са налице закана и опасност с ликвидиране, защото са осъществени безспорни дейности по този метод с дългоцевно огнестрелно оръжие против цивилни лица ”, безапелационен е юрист Борислав Мазнев.

„ Ще си диря правата по всевъзможен метод. Няма да го оставя това по този начин, да бъда афектиран по този метод ”, добави Димитров. Мъжът към този момент е подал две тъжби до Военната и Районната прокуратура и чака отговор.

От Американското посолство у нас препратиха запитването на NOVA към Министерство на защитата. Оттам обявиха, че ще бъде осъществена вътрешна инспекция по случая. След приключването й, ще бъдат оповестени и резултатите.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР