кадър и видео: БТВ100 дни до зимните Олимпийски игри в

...
кадър и видео: БТВ100 дни до зимните Олимпийски игри в
Коментари Харесай

Остават 100 дни до олимпийските игри в Пекин

кадър и видео: БТВ

100 дни до зимните Олимпийски игри в Пекин - забавно по какъв начин ще наподобява един от най-големите спортни конгреси, на фона на пандемията този път.

Естестено, предварителната защита ще бъде най-голямото предизвикателство, признаха уредниците. Игрите стартират на 4 февруари.

1/3 от всички китайски провинции ускориха ограниченията за предварителна защита против COVID-19, в това число столицата, където от една седмица са регистрирани 20 случая на заразяване. Олимпийското село ще бъде намерено на 27 януари. Органидаторите предизвестиха, че участници, нарушили санитарните правила рискуват наказания.

" Предупреждение, краткотрайно или непрекъснато изтриване на регистрацията, краткотрайно или непрекъснато дисквалифициране, изпъждане от съревнование или анулация на съответните квалификации ", съобщи Чжан Цзяндун - заместник-председател на Организационния комитет на Пекин 2022.

За разлика от лятната Олимпиада в Токио, отсрочена с една година при спекулации за анулиране, в този момент множеството китайци имат вяра в сполучливото осъществяване на зимните игри.

Зимната Олимпиада ще премине в условия на хигиеничен " балон ". Всички 2900 спортисти би трябвало да бъдат изцяло имунизирани или подлежат на строга карантина с дълготрайност 21 дни след идването си в Китай. На надпреварите няма да има фенове от чужбина. Властите са планували 300 профилирани коли за спешна помощ с негативно въздушно налягане, което изключва излизане на болестта от транспортното средство.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР