Кадър и видео България Он ЕърПроф. Илко Гетов даде експертно

...
Кадър и видео България Он ЕърПроф. Илко Гетов даде експертно
Коментари Харесай

Проф. Гетов за ваксините: Може би през април или май ще бъдем защитени до голяма степен

Кадър и видео " България Он Еър "

Проф. Илко Гетов даде експертно мнение за имунизациите против коронавирус. Той наприва прогноза по кое време ще има резултат от тях.

В България към този момент се прави имунизация с две ваксини против Ковид-19, откакто през вчерашния ден в страната дойде първата пратка от препарата на Moderna. Въпреки това се появиха опасения, че имунизациите могат да се окажат незадоволителни.

" Бройките, които са контрактувани за България, дават отговор на публичните настройки и упованията на българските жители . Може би през април-май ще бъдем предпазени значително ", съобщи в ефира на " България заран "   проф. Илко Гетов,  който е член на Европейската организация за медикаментите.

Според него тези, които са преболедували инфекцията, би трябвало да останат на последваща стъпка от имунизирането, когато е ясно, че към този момент са изгубили имунитета си.

" Между двете ваксини няма разлика като механизъм .  Разликата е в размера на самата доза, която се слага, също и дозата ", изясни проф. Гетов.

Той посочи, че и двете ваксини провокират типични нежелани постваксинални реакции.  Проф. Гетов даде и две важни разяснения за дамите, които желаят да си слагат ваксина.

" От научна позиция няма от какво да се тормозят, само че имунизациите не са тествани върху бременни дами. Това продължаваме да следим. Изследванията върху опитни животни не демонстрират никакви данни за проблеми с плода ", уточни специалистът пред  Bulgaria ON AIR .

Той изясни още, че в продуктовата информация е записано, че  хора, които са имали или имат разкрасителни операции с инжектиране на филъри в лицето, би трябвало да се въздържат от слагането на имунизацията на Moderna .

Проф. Гетов означи, че  има позволение за евакуиране на 6 дози на имунизацията от един флакон , тъй че той да стига за повече хора.

" Това би трябвало да се прави или с така наречен спринцовка с мъртъв размер, или по специфична техника. Колегите, които слагат имунизацията, са добре осведомени. Няма да се отрази на реакцията на организма. Това е въпрос на организация ", увери той.



Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР