Кадър Е. Кънев, ФБДнес е ден за почит на жертвите

...
Кадър Е. Кънев, ФБДнес е ден за почит на жертвите
Коментари Харесай

Евгени Кънев: Всички авторитарни режими по света днес клонят към фашизъм. Няма как да сме спокойни за бъдещето на България

Кадър Е. Кънев, ФБ

" Днес е ден за респект на жертвите на фашизма и комунизма - във връзка подписването на контракта Молотов - Рибентроп. Днес - повече отвсякога през този век - е нужно да виждаме и усещаме техните проявления - в случай че желаеме да сме демократска република по завета на Левски.

Защо понятията комунизъм и фашизъм за доста страни и нации към момента не са тъждествени в тяхната пагубна роля за човечеството? ", написа икономистът Евгени Кънев.

" Първата причина е, че те са еднообразно нездравословни главно за хората от десния политически набор. Генезисът на левицата е обвързван с работническите придвижвания след средата на 19 в, които водят в един миг до превес на радикалното тяхно посланичество в лицето на комунистите. Опити за определяне на комунистически режими има в доста страни след Русия - Германия, Унгария, даже в България по революционен път. Реакцията на тези опити в действителност води до разнообразни типове фашизъм.

Затова в ДНК на левите, изключително в Европа, комунизмът е противовес на фашизма и тяхното равенство се отхвърля.

Втората причина за устойчивостта на комунизма е обещанието за парадайс на земята тук и в този живот, а не в идващия живот, както изповядват религиите.

Третата причина е необятната обществена база на всички места по света, която е плодородна почва за опиума на народите. Фашизмът резервира мощен народен детайл, а расовото предимство не може да сътвори интернационал, както при комунизма.

Но за какво с класическия комунизъм е завършено, а фашизмът остава?

Основната причина е, че класическият комунизъм не разрешава обогатяване на елитите. Затова и прасетата от “Фермата ” връщат властта на хората.

Почти всички властнически режими по света без Северна Корея в действителност през днешния ден се приближават повече до фашизъм, в сравнение с комунизъм, без значение по какъв начин се назовават.

Кои черти на авторитаризма следим през днешния ден - присъщи за фашизма, само че нехарактерни за комунизма:

1. Съществуването на пазарна стопанска система, която разрешава на елита да се обогатява (почти всички милиардери в Китай са членове на ККП).

2. Наличието на частна благосъстоятелност - главно на партийния хайлайф - с водеща роля на държавната благосъстоятелност

3. Силен шовинизъм - митовете за славното минало и враговете, които пречат: външни и вътрешни на напредъка на Нацията

4. Възможност за свободно овакантяване, емиграция и учене в чужбина - с мотивация за завръщане.

5. Завръщането към един началник - дуче - който безмандатно да ръководи.

Но в същото време авторитарите - с цел да поддържат своята власт резервират и някои основни черти и на комунизма:

1. Контрол върху медиите и пропагандата

2. Терор върху несъгласните, обществено следене

3. Контрол върху орисите на хората

4. Подтискане на малцинствата на етническа, полова и полова основа

5. Търсене на външен зложелател (най-често Европейски Съюз и САЩ) за изнасяне на вътрешните спорове на открито.

Ако наложим като образец тези характерности върху метода по който действа нашата политическа система няма по какъв начин да бъдем спокойни за бъдещето на България. Или най-малко тези от нас, които освен празнуват, а желаят и да следват заветите на Апостола. "



Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР