Кадър БулфотоВасил Божков даде интервю по телефона от Дубай за

...
Кадър БулфотоВасил Божков даде интервю по телефона от Дубай за
Коментари Харесай

Васил Божков по БТВ: Напълно свободен съм. В Дубай разбраха, че прокуратурата в България лъже обществото и ме пуснаха. Вчера празнувахме имен ден с голяма компания

Кадър Булфото

Васил Божков даде изявление по телефона от Дубай за bTV тази заран.

Той удостовери, че се намира в арабската страна от края на месец януари, усеща се добре и в този момент живее в апартамент чартърен. Преди това обаче прекарал към 2-3 седмици в " както написа в интернет, скандалния " затвор " Ал Ахбар “.

„ Специални условия нямах, нямах достъп до телефон, нямах затворнически номер. С една дума – не съществувах. Освобождаването се случи, когато дубайските управляващи схванаха какви са нещата в действителност, а не както бяха показани от българските управляващи “, съобщи притежателят на " Нове холдинг ".

Божков описа, че няма никакви ограничавания и се движи свободно на всички места. Без защита е, тъй като няма от кого да се пази. Властите в Дубай му споделили, че може да върви където желае, само че не може да напусне ОАЕ, тъй като най-вероятно ще бъде задържан.

И добави, че би имал терзания за сигурността си, в случай че се върне в България.Той разгласи, че не е избягал от страната, а отпътувал по работа. Щял да се върне в " подобаващия миг “. По думите му това би се случило най-рано, откакто делото влезе в съда.

" Аз съм почтен. Срещу мен няма нито едно значително обвиняване “, беше безапелационен той.

По мотив обвиняванията против него за нерегламентирани контакти с членове на Комисията по хазарта, които покровителствали бизнеса му в " Еврофутбол ", той съобщи:

" С Комисията по
хазарта, аз в никакъв случай не съм имал контакти, всичките ми контакти по този бизнес са били с Влади Горанов, той не е разрешавал контакт с комисията. Има ли сме много чести персонални контакти, за което имам безчет доказателства - разговори по телефона, SMS-и. Да не би господин Горанов ще отхвърли, че се е срещал с мен неведнъж? Не имам вяра. Законът не се пояснява, той се извършва. Тук уловката е при правила на игрите. Затова тотото е плащало един налог, а ние различен. И в случай че се върнем обратно, тези актове, би трябвало да бъдат анулирани. Така че аз предлагам тези въпроси да бъдат заложени на господин Борисов и господин Горанов? “, представен от през днешния ден.дир.бг.

Бизнесменът съобщи, че в случай че Горанов не е знаел по какъв начин стоят нещата, то в този момент " да бъде по този начин добър да си подаде оставката ". Дори възнамерявал да подаде сигнал за това в прокуратурата и всички институции, само че до момента бил възпрепятстван.

Божков добави, че в жилището живее с Георги Попов, който има 87% от акциите на ФК " Левски ".

„ Той е добре, вчера празнувахме имения му ден, огромна компания бяхме. С наши познати, не бяха българи “, посочи Божков.

Бизнесменът уточни, че не се е срещал с представители на българските управляващи в Дубай, само че най-вероятно е имало такива. Божков добави, че от българската прокуратура не са правили опити да се свържат с него.

„ Аз си подвигам телефона, не знам за какво прокуратурата не се опита да се свърже с мен “, уточни още той. 

Чувал се със сина си, който е упрекнат за пране на пари, само че е на независимост, и съобщи, че обвиняванията са за неща случили се, когато той е бил във Англия и " изобщо няма визия ". Със брачната половинка си Елена Динева обаче няма връзка, защото тя е в ареста. По думите тя е държана като заложник на базата на показанията на един очевидец, а думите на 10 други очевидци, които казвали, че няма нищо общо, не се вземали под внимание.

" Невинни хора ги държат в ареста ", посочи той, като добави, че всички, които го познават, ги е боязън, тъй като са застрашени, че може бизнесът им да бъде погубен и с тях " да се случи това, което с Васил Божков ".

Затова и никой българин не желал да приказва с него. Имал обаче " много богати " непознати другари, които му давали пари.

" Един милион, пет милиона ", сподели той, като отхвърли, че му оказват помощ руснаци.

Бизнесменът разгласи още, че към този момент е подал искове в Лондон и ще съди страната поради унищожаването на неговата сбирка. Той съпостави ръководството в страната с  " хунта "  и заприказва за " мафия " и за " актуалните мутри ", които идват и ти споделят: " Давай бизнеса! " или ще извадят бухалките, само че през днешния ден бухалките били " прокуратура, ДАНС и Национална агенция за приходите ".

По мотив думите на основния прокурор Иван Гешев, че е " може би един от най-опасните българи след 1989 година ", Божков сподели: " Какво значи рисков българин? Да се хвърлят обвинявания от прокуратурата и да се показват хората като отговорни, без влезнала в действие присъда, мисля, че е напълно нелегално. Това се случва единствено в тоталитарните страни ".

Той съобщи, че е подготвен да продаде или подари акциите на ФК " Левски " и упрекна премиера Бойко Борисов за ориста на му. Какво още сподели той, четете в corner.dir.bg.

Срещу Васил Божков са повдигнати 11 обвинявания, измежду които, че от 2014 година до момента не е внесъл над половин милиард лв. от такси по Закона за
хазарта, за търговия с въздействие, за държане и отчуждаване на културни полезности, както и за убийства, изнасилвания и насила. Българските управляващи към този момент желаеха той да бъде екстрадиран, само че към този момент няма реакция от управляващите в Дубай.

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Примери за подправени вести за ковид:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР