Кадър Булфото и ФлагманТрагедията в Айтос беляза и началото на

...
Кадър Булфото и ФлагманТрагедията в Айтос беляза и началото на
Коментари Харесай

Погребаха Нури и двете му деца

Кадър Булфото и Флагман

Трагедията в Айтос беляза и началото на образователната година.

Днес едно от починалите деца е трябвало да бъде третокласник.

На погребението е участвала майката Фатме, която по знамение оцеля при злополуката.

" Жената доста плака. Цялото село скърби, тормозим се за нея ", сподели пред " " кметицата на Речица Фатме Хасан. Тя бе мощно смутена от случилото се и описа, че починалият Нури бил извънредно добър човек, подготвен да помогне на всеки. Често правел курбани и раздавал на по-бедните фамилии в селото. " Имаше бизнес за подбиране на скотски боклуци, в Айтос имаше завод. Работеше дружно с бащата на жена си. Преди това няколко години изкара в Холандия, искаше да спести за фамилията " описа още кметицата.

Днес 15 септември, 9-годишният Джемил трябвало да прекрачи учебния предел към този момент като третокласник, сподели още кметицата на руенското село.

17-годишният Октай е в кома, подаряват кръв, с цел да го спасят

Състоянието на 17-годишния Октай Юмер, който също пострада при тежката злополука в Айтос нощес, е сериозно, заяви Флагман.бг. Той е в кома, с тежка черепно-мозъчна контузия.

В последните часове негови другари подариха кръв, с цел да го спасят, само че лекарите към този момент са спестовни и се въздържат от прогнози. 

Оказа се обаче, че количеството не е било задоволително. В сряда на Октай му следва тежка интервенция, за която е нужна още кръв. Всеки, който има опция, може да подари в отделението по трансфузионна хематология в УМБАЛ Бургас, което се намира зад Първа поликлиника. Работното му време е от 07:30 ч. до 14:00 ч. Кръвната група няма значение, единственото, което се изисква, е да посочите имената му - Октай Хюсеин Юмер и да предадете бележката на майка му - Наджие Джелил - 0895278098.

Тийнейджърът е със смлени крака, откакто бе премазан от ремаркето и изсипаните тонове зърно. Травмите са доста съществени, някои биха споделили, че са несъвместими със живота, само че Октай е същински войник и мина сериозните първи часове.

По информация на уеб страницата той е възпитаник в 11-ти клас в ПГМЕЕ в Бургас. Октай е от село Пещерско, само че от години живеел с майка си на квартира в Айтос. Баща му работел в Израел. Негови другари го дефинират за непретенциозно и естествено интелигентно момче. Всички в Айтос, както и съучениците му от Механотехникума се молят, с цел да оцелее.

Катастрофиралият ТИР е минал обзор преди 4 дни

Според първичния оглед на полицията злополуката е породена поради техническа нередовност. Отказали спирачките на ТИР-а.

Управителят на компанията, чиято благосъстоятелност е авариралият камион, няма пояснение за случилото се и вършат вътрешнофирмена инспекция за случая.

" Аз също съм в потрес и в незнание. Изяснява се казусът, нищо не мога да кажа ", съобщи то пред Българска национална телевизия и сподели, че последно на тира е юридически механически обзор преди четири дни.

36-годишният водач на камиона е в болница с голям брой контузии. Още не е ясна тестът му за алкохол и опиати.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР