Кадър БТВЗаметоха ли под килима полицейско насилие над журналист -

...
Кадър БТВЗаметоха ли под килима полицейско насилие над журналист -
Коментари Харесай

МВР все още мълчи за побоя над журналиста Кенаров

Кадър БТВ

Заметоха ли под килима полицейско принуждение над публицист - питат се мнозина. Министерството на вътрешните работи настойчиво крие какъв е резултатът от вътрешната инспекция за побоя над журналиста Димитър Кенаров, който се оплака от полицейско принуждение, откакто беше арестуван по време на всеобщия антиправителствен митинг на 2 септември под наслов " Велико национално въстание ". " Сега " изпрати въпроси до пресцентъра на Министерство на вътрешните работи какво е открила инспекцията и дали има осъдени чиновници на реда, само че оттова не дадоха отговор, написа

Адвокат Стоян Мадин, който съставлява журналиста на свободна процедура, разяснява, че клиентът му е дал писмени пояснения за случилото се, само че към момента никой не ги е уведомил за резултата от вътрешната инспекция. Че такава е разпоредена стана ясно преди близо 2 месеца, когато министърът на вътрешните работи Христо Терзийски отговори на запитване на депутати в Европейския парламент.

  " Обект на деликатно и цялостно следствие са наличните видеозаписи с друг генезис за случилото се през целия ден и вечерта на 02.09.2020 година Проведени са диалози по телефона с господин Димитър Кенаров, както и с господин Стоян Мадин, показал се за негов юрист. На 16.09.2020 година господин Кенаров е осведомен, че е налице опция да изложи позицията си по случая персонално или на формалната е-поща на Столична дирекция на вътрешните работи, защото той е декларирал задължения отвън София ", изяснява Терзийски.

Освен това още не е прегледана и жалбата на Димитър Кенаров против ареста му на 2 септември. " Ние апелираме негово фактическо задържане. Делото е разпределено на арбитър в Софийския областен съд, само че към момента не е планувано ", означи адв. Мадин пред " Сега ". Той посочи, че законът планува неотложно изговаряне, защото става дума за арест, само че си дава сметка, че СРС е извънредно претрупан, както и че се намираме в изискванията на изключителна епидемиологична конюнктура.

Пребитият публицист Димитър Кенаров ще съди МВ
Пребитият от служители на реда български публицист на свободна процедура Димитър Кенаров ще заведе правосъдно дело против Министерство на вътрешните работи за практикуване на полицейски произвол. Това заяви самият той ден откакто стана

Пребитият от служители на реда публицист Димитър Кенаров към този момент разгласи, че ще заведе правосъдно дело против Министерство на вътрешните работи за практикуване на полицейски произвол. " Крещях, че съм публицист. Хвърлиха ме на земята, камерата ми излетя встрани. Двама души стъпиха върху мен. Казах им, че се удушавам. Друг служител на реда стартира да ме рита. След известно време ми сложиха белезници. Часове наред стоях по този начин. Единият от служителите на реда видя моята журналистическа карта. Показа я на собствен шеф и нищо не се случи. Те доста добре знаеха, че съм публицист. Става въпрос за полицейски произвол ", описа Кенаров пред bTV.

Не по този начин обаче счита основният секретар на Министерство на вътрешните работи Ивайло Иванов. Неотдавна на въпрос на " Сега " дали ще има осъдени служители на реда за полицейското принуждение против Кенаров, Иванов отговори, че " няма обичай публицист ". Заключението на професионалното управление на Министерство на вътрешните работи, в лицето на основния секретар, е на фона на неприключилата вътрешна инспекция.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР