кадър: БтвТой потвърди, че вече имат ново име за министър-председател.За

...
кадър: БтвТой потвърди, че вече имат ново име за министър-председател.За
Коментари Харесай

Ивайло Вълчев ИТН: Предлагаме нов министър-председател

кадър: Бтв

Той удостовери, че към този момент имат ново име за министър-председател.

" За нас това, което се случи през вчерашния ден, беше един тип излизане от рамките на положителната игра на джентълменските диалози и съглашения. На диалози, които се реализират на една маса очи в очи. И които ние, заради нашата политическа доверчивост, все още имаме вяра, че казаната дума тежи категорично. Разговорите, които имахме с тях на срещата, която инициирахме в Народното събрание, едно от първите неща, което чухме от сътрудниците, беше, че те нямат искания за постове, нямат лични искания и нямат въпроси към това какви са имената на хората, които ще съставляват изпълнителната власт ", каза Ивайло Вълчев от " ИТН " по България он ер.

Депутатът акцентира, че двете партии на митинга са имали въпроси за политики и експертност и съобщи, че в новия проектокабинет няма да има имена от служебния кабинет.

" Започнахме да търсим равнищата, на които може да се доближим едни до други. По тяхно предпочитание бяха инициирани диалози сред специалистите от двете групи, които продължиха и през днешния ден. Бих се изненадал, в случай че в програмата на която и да е политическа партия, която в действителност има желанието да свърши нещо потребно за хората и страната, не се намерят сходства. В експертните групи почти няма нещо, за което да се влезе в спор ", добави Вълчев.

В ефира той отговори на въпросите, които по-рано Христо Иванов зададе към Има Такъв Народ. 

Единият от тях е по какъв стандарт ще избират министрите и премиера. " Този стандарт беше заложен много от дълго време. Г-н Трифонов на няколко пъти е имал опцията да го каже в прав текст. Това, което търсим, е те да бъдат положителни в работата, която би трябвало да свършат - добри специалисти, необременени с някакво политическо минало, което да ги прави подвластни, да не са взели участие в ръководства, които биха могли да ги компрометират ", показа Ивайло Вълчев.

Той удостовери, че към този момент имат ново име за министър-председател.

" Имаме имена на хора, които ще работят с него и са експерти. Някои са млади, някои - не, само че никой от тях няма политическо минало, обвързвано с предходно ръководство на страната. Сега получаваме обвинявания, че нищо не споделяме. Ние не разбираме кой какво желае тъкмо ", посочи националният представител от Има Такъв Народ.

По думите му диалозите с Движение за права и свободи не са стигнали до по-дълбоко равнище.

" Между специалисти на " ИТН " и специалисти на Движение за права и свободи - такива експертни групи няма, не са правени. И госпожа Манолова, която се опита да насочи подмятания, само че това беше доста правилно и изобретателно изявление. Няма да се уморим да повтаряме, че сред Движение за права и свободи и Има Такъв Народ не текат контакти на никакво равнище. Всичките ни дейности досега ще покажат, че тези приказки са безусловно безпочвени ", съобщи Вълчев.

Вторият въпрос, който беше заложен от Христо Иванов, е ще има ли документално вдишване на политически задължения, по които се чака поддръжка.

На него Вълчев отговори по този начин:

" Какво по-голямо вдишване на ангажимент от това от името на своята парламентарна група да представиш държавно управление, да знаеш, че ти го предлагаш и да застанеш зад него?! Какво тъкмо би трябвало да подпишем? Казаното струва колкото написаното ".

А третият въпрос, приближаващ от " Демократична България " към " ИТН ", е каква ще е структурата на парламентарното общество, тъй че да се изключи опцията на Движение за права и свободи и ГЕРБ да въздействат върху неговите решения.

" На прима виста ми е мъчно да вникна в дълбочината на заложения въпрос. Това, за което ние очевидно работим, и до през вчерашния ден вярвахме, че ще се случи много по-безпрепятствено - нашето откровено предпочитание е държавното управление да бъде подкрепено от партиите на митинга. Донякъде в този въпрос се крие и отговорът, тъй като това в един миг зависи и от тези, с чиято поддръжка бихме желали да забележим старта на едно такова държавно управление ", безапелационен бе Вълчев и акцентира, че не са затваряли порти.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР