Кадър bTVСоциалното министерство с мерки срещи безработните, които живеят на

...
Кадър bTVСоциалното министерство с мерки срещи безработните, които живеят на
Коментари Харесай

Социалното министерство с мерки срещу безработните, живеещи на помощи

Кадър bTV

Социалното министерство с ограничения срещи безработните, които живеят на помощи. Предложението е в случай че човек два пъти откаже препоръчана му работа да му стопират помощите за два месеца. Това изясни Султанка Петрова, заместник-министър на труда и обществената политика, в студиото на „ Лице в лице. ”

„ Не може да си затваряме очите повече, има хора на 30-40 години, които не са имали работа.  За бизнеса е значимо да има повече хора -обучени, квалифицирани и част от пазара на труда ”, сподели тя.

Ивайло Калфин: 10% от трудоспособните хора не си търсят работа " Голяма въпросителна " пред институциите, на които безработните не разчитат

По думите й става дума за здрави хора, които не са записани в бюрата по труда, демотивирани и трайно безработни – „ тези, които привикнаха да живеят на обществени помощи. Искаме те да са част от българското общество ”, изясни Петрова.

Зам.-министърът уточни още, че в случай че желаеме интеграция на ромите, то първо това става с обучение и по-късно със претовареност.

Ведомството работи и по закон за обществената стопанска система. 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР